A Waberer’s szállítja a „Város tüdejét”

A Pécsi Tudományegyetemmel kötött támogatási szerződés keretében a Waberer’s szállítja az egyetem hallgatói csapatának Lungs of the City (A város tüdeje) pályázati épületét a világ első számú építészeti innovációs egyetemi házépítő versenyére, a Solar Decathlonra.

A projektház elszállításához a Waberer’s 11 kamionnal és komplett logisztikai támogatással áll be a lebonyolításába, a felajánlott támogatás összértéke pedig meghaladja az 5 millió Forintot.

A fenntarthatósági célkitűzések a Waberer’s Csoport stratégia döntéseinek középpontjába kerültek. A cégcsoport meggyőződése, hogy a szén-dioxid-kibocsátás okozta klímaváltozás az emberiség egyik legsúlyosabb környezeti, gazdasági és társadalmi problémája, amely felett nem lehet szemet hunyni – kulcskérdés a fenntartható fejlődés szempontjából. A Waberer’s tisztában van vele, hogy a logisztika környezeti lábnyoma jelentős, hiszen az iparág világszerte a szén-dioxid-kibocsátásnak körülbelül 7%-ért felelős.

„A logisztikai folyamatok karbonsemlegesítése egy hosszú, évtizedes léptékben mérhető folyamat, ezért addig is – amellett, hogy saját karbonsemlegességi törekvéseinket előtérbe helyezzük – örömmel támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely e nemes cél elérésére törekszik. Ilyen projektnek tarjuk a ’Város tüdejét’ is, és külön büszkék vagyunk arra, hogy támogatásunkkal egy már most kiemelkedő eredményeket elért, kiváló szakemberekből álló hazai csapatot juttathatunk közelebb céljai eléréséhez.” – mondta Erdélyi Barna a Waberer’s igazgatóságának tagja.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?