Bay Zoltán Kutatóintézet a körforgásos gazdaság élén!

Egyre többen választják az alkalmazott kutatás-fejlesztés útját fenntartható ötleteik kidolgozásához, megvalósításához. Az anyagok újrahasznosítására, hulladékkezelésre megoldást kínáló és számos más zöldipari fejlesztést kivitelező Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. immáron több éve visszatérő résztvevője az Ökoindustria expó és konferenciának, amely idén 3 napos online konferencia keretein belül valósult meg.

A Bay Zoltán Nonprofit Kft. elkötelezett a körforgásos gazdaság mellett, olyan innovációkat (pl. másodnyersanyagok kinyerése, ökológiai lebomló anyagok fejlesztése), szolgáltatásokat (pl. LCA elemzés, kármentesítés), megoldási lehetőségeket mutatott be, amelyek közvetlen a környezetiparhoz kapcsolódnak. Az idei kiállításon 6 különböző előadással várták az érdeklődőket. Az előadások témái a következők voltak:

  • A Fenntarthatósági teljesítménymérés eszközei (LCA, EPD)
  • Zöldgyártás és automatizált megoldások
  • Bioremediáció – laborból a terepre
  • Vörösiszap Workshop
  • Etikus vállalkozói szemlélet és környezettudatos termelés
  • Ipari Zöldtechnológiák

További információ: http://www.bayzoltan.hu/hu/2021/04/28/okoindustria-2021/

Az interaktív előadások alatt az érdeklődők a chat ablakban bármikor feltehették a kérdéseiket, amire a cég szakértői és a meghívott vendégelőadók készségesen válaszoltak. Az előadások színvonalát tükrözi, hogy a vendégek előszeretettel kapcsolódtak be a kerekasztalbeszélgetésekbe, kérdeztek és mondták el véleményüket az előadás témájával kapcsolatban. Köszönjünk minden kedves érdeklődőnek, hogy ellátogattak standunkra!

Amennyiben kérdése vagy ötlete lenne, várjuk szíves megkeresését a bence.jaszkai@bayzoltan.hu email címen.

Ha Önt is érdekli zöldipari megoldásaink látogasson el a weboldalunkra, vagy kövessen minket online felületeink valamelyikén, ahol minden nap új információkkal jelentkezünk.

https://www.facebook.com/bayzoltan.hu

https://www.linkedin.com/company/bayzoltan

 

A Kutatóintézet a járványvédelemből is kivette a részét. Maszkgyártási kapacitások kiépítésével napi több ezer maszkot szállítunk az egészségügynek, illetve az ÉMI-vel (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs NKft.) egymás tevékenységét kiegészítve elindult egy járványvédelmi épületminősítési rendszer kidolgozása, mely nem csupán a piacon fellelhető új technológiák között segít majd eligazodni a piaci szereplőknek, hanem segítséget nyújt egy járványra történő reakcióban, arra való felkészülésben.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?