Fenntarthatósági programot indított a Generali a KKV szektor megsegítésére

A kialakult új piaci viszonyokra reagálva, az idén 190 éves Generali Biztosító a kis-és középvállalatok támogatását tűzte ki célul. Az EnterPRIZE elnevezésű program keretében a társaság edukációs webinárium-sorozattal és fenntarthatósági pályázattal is segíti a KKV-k működését. A munkavállalói jólét, a környezetvédelem és a mikroközösségek iránti felelősségvállalás témakörében meghirdetett pályázaton a kategóriák legjobbjai egyenként 3 millió forint díjazásban részesülnek.

Az Európai Unió vállalkozásainak mintegy 99%-a KKV, ezért a szektor jelentős szerepet játszik a gazdasági életben, azonban a világjárvány számos olyan hatást eredményezett, ami a cégeket kihívások elé állította. Fenntarthatóságuk és eredményességük megőrzése érdekében a vállalatok kreatív megoldásokat kerestek és új módszereket vezettek be. A Generali legújabb kutatása is azt támasztotta alá, hogy a járvány hatására a hazai vállalkozások vezetői is egyre fontosabbnak gondolják a digitális eszközök alkalmazását és a digitális transzformáció elősegítését cégük hatékonyabb működése érdekében.

A Generali kutatási eredményeinek ismeretében ingyenes programmal kívánta segíteni a KKV szektor gazdasági kilábalását, a megújulását, és fenntartható fejlődését. Az ötrészes webinár-sorozat tematikáját kifejezetten az eredmények alapján és a fenntartható fejlődés alapjait szem előtt tartva alakították ki, így azok teljes mértékben illeszkedtek a kkv-szektor igényeihez. Az online szemináriumokon azokat a jó gyakorlatokat osztották meg a Generali által felkért neves szakemberek és cégvezetők, amelyek kifejezetten a KKV szektort készítik fel a jövő kihívásaira. A képzéseken szó esett a fenntarthatóságról, a digitalizációról, a hatékonyságnövelésről és a vállalatvezetés kockázatairól is.

A tudásmegosztó webinárok mellett a Generali meghirdette Enterprize elnevezésű pályázatát is, melynek során a munkavállalói jólét, a környezetvédelem és a mikroközösségek iránti felelősségvállalás témakörben várja a fenntartható projektötleteket. A biztosítótársaság a munkavállalói jólét kategóriában azokat a megoldásokat díjazza, amelyek a munkavállalók vagy családjuk jó közérzetét, fejlődését támogatják. A fenntarthatósági program másik fő eleme a környezetvédelem. Ebben a kategóriában minden olyan ötlettel lehet pályázni, melyek csökkentik a környezeti terhelést, a káros anyagok kibocsátását, vagy magukba foglalják azokat a kezdeményezéseket, amelyek megújuló energiaforrásokkal, újrahasznosítással próbálják megóvni a természetet. Mivel a KKV-k sok esetben nagy hatást gyakorolhatnak a közösségi életre is, ezért a mikrokörnyezet iránti felelősségvállalás kategóriában azokkal a programokkal lehet pályázni, melyek helyi szinten nyújtanak segítséget, legyen szó jótékonykodásról vagy sport és kultúra támogatásáról.

A beérkezett pályázatok értékelésénél kiemelt szempont a fenntarthatóság, valamint a technikai megvalósíthatóság. A pályázati határidő május 26., ezután hirdetik ki a nyerteseket, akik egyenként bruttó 3 millió forintos támogatásban részesülnek a benyújtott program megvalósításához. A legjobb ötlettel pályázók a későbbiekben bemutatásra kerülnek a társaság nemzetközi EnterPRIZE pályázatán is.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?