Coca-Cola HBC: Duna Ismerettár verseny – immár hatodik éve

Idén ismét a Magyar Állami Földtani és Geofizikai Intézet adott otthont Duna Ismerettár – Danube Box  tanulmányi verseny országos döntőjének. A Coca-Cola Magyarország támogatásával megvalósult vetélkedő keretében több mint 400 diák adott számot a Duna medence élővilágáról, történelméről és kulturális értékeiről megszerzett tudásáról. A szervezője a GWP (Global Water Partnership) Magyarország, kiírója a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium, a döntő fővédnöke Kovács Péter, vízügyekért felelős helyettesállamtitkár volt.

A rendezvény jól példázza az állami-, a civil- és a versenyszektor összefogását a környezetvédelem érdekében.

A Duna Ismerettár a hat éve Ausztriában összeállított Danube Box oktatócsomag anyagára épül. A nemzetközi oktatási program a hét Duna-menti ország civil szervezeteinek összefogásával és a Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság, valamint a Coca-Cola vállalatcsoport anyagi támogatásával készült el. Elsődleges célja, hogy olyan segédeszközt adjon az oktatók kezébe, amellyel felkelthetik a tanulók érdeklődését a Duna élővilága iránt. A tananyag felhívja a diákok figyelmét arra, hogy a folyó természeti kincseinek megőrzése a folyó mentén élő emberek közös felelőssége. Az elmúlt hat évben a kezdeményezéshez több száz iskola csatlakozott országszerte.

Az idei, verseny döntőjében 14 iskola háromfős csapatai vettek részt két korcsoportban (11-14 évesek, 15-19 évesek) – ők voltak a február eleje óta zajló online vetélkedő továbbjutói. A versenybe benevező több mint száz általános és középiskola összesen több mint 400 diákjának tudásfelmérő és kreatív feladatokat kellett előzetesen megoldania. A diákok teljesítményét a döntőben szakmai zsűri értékelte. Az első három helyen végző csapat díja mindkét korcsoportban részvétel egy természetvédelmi táborban.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?