CSR Hungary díjat nyert az Unilever Magyarország Fenntartható Nagyvállalat kategóriában

November 30-án immár hatodik alkalommal adták át Budapesten a CSR Hungary Díjakat, amelyet idén a Fenntartható Nagyvállalat kategóriában az Unilever Magyarország Kft. nyert el. A vállalat pályázatában komplex, 2010-ben megfogalmazott 10 évre szóló Fenntarthatósági Tervét, és az azóta elért hazai eredményeket mutatta be.

Immár hatodik éve ismerik el CSR Hungary Díjjal a felelős és fenntartható működésben élenjáró vállalatokat és a példaértékű munkát végző szakembereket. A kilenc fős, rangos bíráló bizottság idén a Felelős Nagyvállalat kategóriában az Unilever Magyarország Kft. tevékenységét díjazta az elismeréssel.

Az Unilever 2010-ben globális stratégiájának fókuszába a fenntarthatóságot helyezte, és Fenntarthatósági Tervében vállalta, hogy forgalma megkétszerezése mellett környezetterhelését a felére csökkenti, és mindeközben növeli pozitív társadalmi hozzájárulását. A vállalást 2011-ben 60 időhöz kötött célkitűzéssel egészítették ki, amelyeknek 2020-ig teljesülniük kell. Az Unilever a Terv megvalósításának lépéseit évente globálisan ( 9.6MB ) és országonként is méri, az eredményekről pedig a Fenntarthatósági Jelentésben ( 1.7MB ) nyilvánosan is számot ad.

Az Unilever Fenntarthatósági Terv egyedülálló módon nem csupán a saját vállalati működésből származó káros hatások csökkentésére, hanem a termékei teljes életciklusára koncentrál. A vállalat sikeressége nemcsak annak köszönhető, hogy beruházásokat hajt végre a növekedés érdekében, és egyensúlyt tud teremteni a rövid- és hosszú távú érdekek között, hanem annak is, hogy törődik fogyasztóival, munkavállalóival, részvényeseivel, partnereivel, és a környezettel, amelyben él.

„Nagy öröm számunkra az elismerés, hiszen rengeteg munka van mögötte. Néhány 2012-ben elért eredményünkre és programunkra különösen büszkék vagyunk: 2012-ben a gyártásból származó tonnára vetített CO2-kibocsátás 7 százalékkal csökkent 2011-hez képest. Átszerveztük a logisztikai hálózatunkat, amelynek eredményeként a teherautóink Magyarországon 7,4 millió kilométerrel levesebb utat tesznek majd meg 2014-ben. Nagy hangsúlyt fektetünk az edukációs programokra, a Pirosban a Nőkért című kampányunkkal például a szív és érrendszeri megbetegedésekre, a Dove Valódi szépség kampányunkkal a nők önértékelési problémájára hívtuk fel a figyelmet. Ez csak néhány hazai példa az átfogó programunkból, amellyel kiérdemeltük a Fenntartható Vállalat címet” – mondta el Vince Beáta, az Unilever Magyarország kommunikációs vezetője.

A vállalat a CSR Hungary Díjra beadott pályázatában a globális Fenntarthatósági Tervet és a Magyarországon elért eredményeket ( 1.7MB ) mutatta be.

További információ: itt

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?