Csomagolóanyag-megtakarító megoldásokkal leküzdhető a járvány okozta legnagyobb kihívás: a megnövekedett felhasználás

Ahogy azt az elmúlt időkben tapasztaltuk, a koronavírus okozta nehézségek közül a legnagyobb kihívást a hirtelen és nagy mértékben megnövekedett csomagolási igények fedezése jelentette a csomagolóiparban. A Manupackagig Magyarország Kft. csomagológép- és csomagolóanyag fronton is segíteni tudja ennek a problémának az áthidalását: egyrészt előre feltöltött raktárkészlettel, felkészülten várja az esetleges újabb hirtelen változásokat, másrészt pedig komplex csomagolástechnikai megoldásaival átlagosan 50-70%-kos csomagolóanyag-megtakarítást érhetnek el partnerei.

Gyakorlatilag az első és egyben legtartósabb nehézség, amellyel a csomagolóanyag-beszállítóknak az első járványhullám idején szembe kellett nézniük, a szinte kétszeresére emelkedett csomagolóanyag-igény volt. Ez érthető is, hiszen a csomagolás a termék higiéniai védelmét is szolgálja, a karantén során átalakult fogyasztási szokások pedig (vendéglátóhelyek bezárása, átállás az online vásárlásra, stb.) szintén nagyobb csomagolóanyag-felhasználást eredményeztek a legtöbb iparágban. Számítva rá, hogy ismét hasonló helyzetnek nézünk elébe, most igazán fontos mérlegelni a csomagolóanyag-felhasználás csökkentésének lehetőségeit, különös tekintettel arra, hogy a megnövekedett felhasználás megnövekedett hulladékmennyiséget is jelent.

A Manupackaging Magyarország Kft. olyan komplex, egyedi igényekre szabott megoldásokat kínál partnerei számára, amelyekkel a lehető leggyorsabb megtérülés mellett tudják a legnagyobb anyagmegtakarítást elérni.

Néhány kiemelt esettanulmány

  • 88%-kal sikerült csökkenteni a raklaponkénti csomagolóanyag szükségletet egy német tulajdonú szalmabálázó vállalat telephelyén, ahol évente 10.000-nél is több szalmát báláznak lótenyésztők számá Első lépésben pusztán a fóliacsere 50% feletti megtakarítást eredményezett, majd az új, egyedi igényekre szabott csomagológéppel 88%-kal sikerült csökkenteni a fóliafelhasználást, méghozzá a korábbinál jobb rakatstabilitás mellett. A befektetés megtérülési ideje az előzetes kalkulációkkal összhangban egy év volt, amely után a 85%-os költségmegtakarítás már tiszta haszonként számolható el.
  • Egy konzervgyártó vállalat telephelyén mindössze a meglévő, régi típusú stretch-fóliázó gép korszerűsítésével, valamint a korábban használt hagyományos fólia lecserélésével saját gyártású fóliára 71%-os anyagmegtakarítást sikerült elérni, egy olyan beruházás keretében, amely mindössze 2,5 hónap alatt megtérült. Éves szinten ez azt jelenti, hogy 25 tonna helyett mindössze 7,25 tonna stretch-fólia kerül felhasználásra ugyanolyan forgalom mellett.
  • Egy folyadék palackozó telephelyen a csomagolási folyamat optimalizációja volt a feladat, amelynek keretében mindössze a meglévő gépek szakszerű beállításával és a saját gyártású fólia alkalmazásával 73%-al sikerült csökkenteni a fóliafelhasználást.
  • Egy élelmiszer-nagykereskedés 2500m2-es telephelyén a csomagolási folyamat gépesítése 48%-os anyagmegtakarítást eredményezett, amellett a felszabadult munkaerő átszervezését is lehetővé tette egyéb feladatkörö A beruházás megtérülési ideje mindössze hat hónap volt.

A csomagolóanyag-megtakarítás mellett a legfontosabb szempont az elkövetkező időben ismét a megfelelő méretű háttérkészlet lesz, amely garantálja a folyamatos kiszállítást megnövekedett csomagolási igények vagy akár szállítmányozási nehézségek esetén is. A Manupackaging Magyarország Kft. dolgozói maximális védelme mellett, 2000 raklap feletti raktárkapacitással biztosítja a megrendelések fennakadás nélküli teljesítését, valamint a folyamatos kommunikációt partnerei felé, a lehető legnagyobb előre tervezhetőség érdekében.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?