Eisberg – Salátát a hősöknek is!

Míg Popeye-nek a spenót, addig a Szent László Kórházban dolgozó hősöknek a saláta ad egy kis friss lendületet a nehéz helyzetekben. Az Eisberg Hungary ugyanis csatlakozott a Lagardère Sports Hungary Kft. és a Ferencvárosi Torna Club „Hősöknek főzünk!” kezdeményezéséhez, így 150 kórházi dolgozó friss salátát is kap Wolf András mesterszakács által kreált ebédje mellé.

 

A Lagardère Sports Hungary Kft. (LSH) és a Ferencvárosi Torna Club (FTC) közös „Hősöknek főzünk!” akciója keretein belül áprilisban minden nap meleg ebédet, tízóraira friss péksüteményt kaptak a Groupama Aréna konyhájából a Szent László Kórház dolgozói. A kezdeményezés májusban is folytatódik, a hónap közepéig napi 150 adag ebéd készül hétköznaponként a László Kórház dolgozóinak. Az akcióhoz május 1-jétől csatlakozott az Eisberg Hungary Kft. is, akik friss salátákkal és könnyű öntetekkel egészítik ki az étkezéseket.

„A Groupama Aréna üzemeltetőjeként úgy gondoltuk, hogy amíg nincsenek labdarúgó mérkőzések a stadionban, addig sem tétlenkedünk, és segítünk azoknak, akik a járvány idején a frontvonalban dolgoznak” – mesélt a motivációról Igaz András, a Lagardère Sports Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. „Ezen kívül cégünk és kollégáink közösen 10 millió forintot adományoztak a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak” – tette hozzá az igazgató.

A veszélyhelyzetben a Groupama Aréna konyhája is bezárt, hiszen rendezvények és mérkőzések híján nem volt kire főzniük. Az LSH azonban talált nekik munkát, arra kérte őket, hogy készítsenek ételeket azoknak, akiknek most a legnagyobb szükségük van rá. Az Arénához közeli Szent László Kórházra esett a választásuk. Wolf András mesterszakács vezeti ennek a sportcsarnoknak a konyháját, aki örömmel vállalta, hogy irányításával naponta 150 adag ételt készítenek és juttatnak el a kórházi dolgozóknak.

Az Eisberg Hungary Kft. május elsejétől csatlakozott a kezdeményezéshez. Azt a feladatot vállalták, hogy az étkezéseket salátáikkal, önteteikkel teszik még színesebbé és vitamindúsabbá. A Lagardère Sports Hungarynek azonban nem első alkalommal partnere az Eisberg.

„Első együttműködésünk egy Fradi–Újpest meccshez köthető, amikor nem kisebb feladatot vállaltunk magunkra, mint azt, hogy hidat építünk a két csapat között” – emlékezett vissza a kezdetekre Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. „Ekkor a VIP-szektornak megrendezett fogadáson salátákkal színesítettük az ételkínálatot, hiszen előtte ez hiányzott a palettáról. Nagy sikert aratott az erre a meccsre készített kreatívunk, amelyben a sport játékossága és az egészség szeretete egyszerre jelent meg: a lila káposzta focizott a zöld kelkáposztával. A focihoz egyre több szálon kötődünk, tavaly az MLSZ vezetősége is látogatást tett üzemünkben, így olyan futball-legendákkal is sikerült megismerkednünk, mint Nyilasi Tibor, Gellei Imre, Dunai Antal válogatott játékosokkal és Sipos Jenővel, az MLSZ szóvivőjével” – mesélte büszkén Gazsi Zoltán.

Az FTC-vel mindenki a zöld színt társítja, akárcsak az Eisberggel, akik salátákkal, friss zöldségekkel foglalkoznak. Gazsi Zoltán szerint jól összeillő párosról van szó, találkozásuk szinte sorsszerű volt. A közös gondolkodás a kampány során sem ért véget a salátafelajánlásnál, főleg azért, mert az FTC szentélyének, a Groupama Arénának az üzemeltetője fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, ahogy az Eisberg is.

„Azt az elvet vallom, ha sokat beszélgetünk egymással, sokkal több együttműködési lehetőséget tudunk találni. Így jött az ötlet, hogy márkanagykövetünk, Palya Bea is főzzön közösen Wolf Andrással, a Groupama Aréna konyhájának séfjével. Palya Bea értékrendje nagyon hasonló az Eisbergéhez: az emberi kapcsolatokra helyezi a hangsúlyt, emellett a természetesség híve. Utóbbinak szerves része, hogy előnyben részesíti a natúr élelmiszereket, így a salátákat is” – emelte ki az ügyvezető.

Az énekesnő imádja a finom ételeket és szeret főzni is, így szívesen mondott igent a felkérésre. Igazi ínycsiklandó finomságot, őzmájat készítettek gránátalmás, római köményes és diós salátával. Bea nemsokára megjelenő Élet című dalából is énekelt a séfnek, hogy jobban menjen a főzés. Jókedvük azonban nem csak a dalolás miatt volt! Folyamatosan sztoriztak, sokat nevettek egymás történetein.

„Amikor a Groupama Arénában megláttam a zöld gyepet, óhatatlanul elkezdtem szaladni. Annyira önfeledten szórakoztunk, hogy egyszer csak András elkapott és a magasba emelt. Az egész társaság elkezdett ezen nevetni, remek volt a hangulat” – mesélte az énekesnő, aki szerint a közös főzés azért sikerült ennyire jól, mert már nagyon ki vagyunk éhezve az offline találkozásokra. A kulináris kihívásról videó is készült, amely a közösségi médiában máris futótűzként terjed.

„Ám nem ez volt az első gasztronómiai kihívás a „Hősöknek főzünk” kampányunk során” – mondta Igaz András, az LSH ügyvezető igazgatója. „Május 8-án Wolf András séfet Botka Endre, az FTC és a válogatott védője hívta ki egy főzőpárbajra. A mesterszakács feladata nem más volt, mint a sztárkapus egyik kedvenc ételének elkészítése nagyüzemi körülmények között, az Aréna konyhájában” – számolt be a programról Igaz András.

Természetesen ehhez a menühöz is járt Eisberg saláta, így a friss zöldekről most sem kellett lemondaniuk a Szent László Kórház dolgozóinak, akik szívesen „zsűrizték” a meglepetés fogást.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?