Szeptember végén ismét megjelenik a BCSDH-val együttműködésben a HVG Fenntartható Fejlődés című kiadványa

Járvány után, válság közepette: Alapvetően átalakította a világot a Covid-19 járvány és néhány változás tartósan velünk marad. Míg a szén-dioxid-kibocsátás visszaesése – sajnos – minden bizonnyal csak ideiglenes lesz, az például biztosra vehető, hogy a távmunka térnyerése, illetve az utazási szokások átalakulása tartós trend marad.

A Fenntartható fejlődés című kiadvány megvizsgálja a koronavírus-járvány hátterét, a lehetséges következményeket és azt, hogy mi a kapcsolat a fenntarthatatlan életmód és a szaporodó járványok között. A kiadványban szó esik arról is, hogy miközben a világ a járvánnyal harcolt, nem javult a világ állapota: egyre inkább elkerülhetetlennek látszik a felmelegedés gyorsulása, és ezzel százmilliók élete kerül veszélybe.

Az idén kiemelten fontos téma lesz az élelmiszerbiztonság és az élelmezés kérdése is – szó esik arról, miképpen lehet mérsékelni a pazarlást, s hogyan áll a bio- és organikus élelmiszerek termelése. Ha az élelmiszerbiztonságról esik szó, megkerülhetetlen a mezőgazdaság, így a kiadvány foglalkozik majd a precíziós földművelésben elért eredményekkel is.

A kiadvány a korábbi évekhez hasonlóan foglalkozik a fenntarthatóság egyik kulcselemének számító körforgásos gazdasággal is, megmutatja a legújabb hazai és nemzetközi kezdeményezéseket, s azt, hogy miképpen lehetnek üzleti értelemben is előremutatóak ezek a megoldások. És a kiadvány ezúttal is bemutat több olyan magyarországi vállalatot, amely fontos lépéseket tett a fenntarthatóság irányába.

A kiadvány foglalkozik az energiatermelés – a megújuló források kihasználásával, az atomenergetika, illetve az energiatárolás – kérdéseivel is, s szó esik a fenntarthatóságot szolgáló technikai újdonságokról, például a szén-dioxid befogásáról, az okos városokban zajló fejlesztésekről, vagy a napelemmel működő vonatokról, illetve hajókról.

A kiadvány ezúttal is jelentős teret szentel a fenntarthatóság társadalmi vetületeinek, egyebek mellett a munka és a tanulás világában várható változásoknak, a biodiverzitás csökkenésének, illetve a fenntartható és felelős pénzügyeknek.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?