Elektromos autó töltőhálózat kiépítésére kapott támogatást  a MOL-csoport részvételével létrejött konzorcium

 

Az Európai Bizottság összesen 2,7 milliárd euró értékben támogat 152 közlekedésfejlesztési projektet a versenyképes, tiszta és összehangolt európai mobilitás érdekében. Az egyik, összesen 19 millió euró összegű pénzügyi támogatásban részesülő kezdeményezés a MOL-csoport részvételével létrejött konzorcium által jegyzett NEXT-E projekt.

​A MOL-csoport, az E.ON-csoport, a HEP, a PETROL, a BMW és a Nissan konzorciuma által benyújtott pályázat célja, hogy vissza nem térítendő támogatással elektromos autó töltőhálózatot alakítsanak ki az Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Romániában, ezzel megteremtve a régió tisztán elektromos járművekkel való átjárhatóságát. Mindez támogatja a MOL-csoport 2030 stratégiáját, miszerint a vállalatcsoport az alternatív üzemanyagok terén is vezető szerepre kíván szert tenni a régióban.

A tervek szerint a NEXT-E projekt keretében több mint 250 villám- (50 kW) és ultragyors töltőből (legalább 150 kW) álló, 150 kilométeres sűrűségű hálózatot alakítanak ki a főbb tranzitútvonalak, autópályák mentén.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?