Fenntartható étkezés

A Graphisoft Park több éttermet, kávézót létesített a Parkban dolgozók számára, kifejezetten azzal a céllal, hogy a dolgozók ebédidejükben kimozduljanak, frissen főzött ételt fogyasszanak, nem mellékesen azzal a céllal, hogy ne kelljen házhoz szállított ételt rendelniük, ezzel csökkentve a keletkező műanyag hulladékot és kezeletlen ételmaradékot.

A Park alapértéke a természettel való harmónia, a természet értékeinek megóvása. Ez a szemlélet az éttermeink üzemeltetésénél is előtérbe kerül. Támogatjuk az éttermeink üzemeltetőinek azon törekvését, hogy helyi beszállítóktól szerezze be az alapanyagokat. Éttermeinkben bevezettük az önkiszolgálást és a súly alapján fizetést. Ezzel jelentősen csökkent az ételmaradék aránya, hiszen a fogyasztó annyit szed, amennyit kíván. Az éttermek üzemeltetőivel a Park úgy állapodik meg, hogy a választékban szerepeljen egészséges ételsor, továbbá egyes éttermeink feltüntetik a fogás optimális a hús-zöldség arányát vagy a szénhidrát tartalmát. Kimondottan fenntartható ételeket kínáló éttermet is nyitottunk a Parkban, ami egyre népszerűbbé válik a környezettudatos fogyasztók körében.

A Park az elmúlt években is számos alkalommal hívott őstermelőket árusítás céljából, melynek célja, hogy a dolgozók friss gyümölcsöt tudjanak vásárolni a kereskedelmi hálózatok nélkül. Legnépszerűbb a májusi – júniusi eperárusítás. Idén márciustól napi rendszereséggel érkezik a Parkba zöldség és gyümölcsárus.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?