HELLo alu! -Nagy dobásra ösztönözte a fesztiválózókat a HELL az EFOTT-on

Nagy sikerű dobozvisszagyűjtési kampányt szervezett a HELL ENERGY az idei EFOTT fesztiválon: a környezettudatos hulladékgyűjtés jegyében egy igen látványos installáció várta a fesztiválra kilátogatókat a magyar energiaitalgyártó jóvoltából. Az alumínium körforgását népszerűsítő építmény egy közel 2×2 méteres dobozvisszagyűjtő falban öltött testet, amelybe értékes ajándékokért cserébe dobhatott bárki kiürült alumínium italdobozokat. A promóció jóvoltából tehát a fesztiválozóknak – amellett, hogy tettek egy lépést az újrahasznosítás és a környezetünk védelmének érdekében – különböző kisebb-nagyobb ajándékokok is üthették a markukat!

A begyűjtött dobozokat az Inter-Metal Recycling szállította be a telephelyére, ahol a hulladékkezelés történik – az aluhegyeket bálázzák, majd visszaszállítják a gyártóhoz, hogy az aludobozokból újra olyan tekercsek készüljenek, amelyeket a HELL is használ termékei csomagolásánál, ezzel bezárva a körforgást.

 

A fesztivál idejére felállított installáció és a kihirdetett kampány látványos eredményt hozott, hiszen az EFOTT 4 napján alig lehetett eldobott aludobozokkal találkozni.

 

A HELL ENERGY-nél a fenntarthatóság nemcsak elméleti szinten része a vállalati filozófiának, hanem stratégia épül rá, és az valódi tettekben mutatkozik meg. A cégcsoport hosszú távú fenntartható fejlődési programjának köszönhetően folyamatosan növeli portfóliójában az aludobozos termékek arányát, így tavaly már termékeinek 95 százaléka alumíniumdobozban került forgalomba, melyek világszinten is kimagasló újrahasznosított tartalommal és alacsony karbonlábnyommal rendelkeznek.

Korunk egyik legnagyobb fenntarthatósági kihívása a csomagolások újrahasznosítása és visszaforgatása a gazdaságba. A HELL cégcsoport immáron 6 éve tette le a voksát az alumíniumdoboz mellett, hiszen az 100 százalékban és végtelenszer újrahasznosítható, ráadásul gyorsan és gazdaságosan. A valós újrahasznosítását tekintve már most 10 évvel előrébb jár, mint más italcsomagolások. A visszagyűjtött és újra felhasznált alumínium azt jelenti, az adott csomagolás legalább egyszer már biztosan volt fogyasztói termék, így a felhasznált alumínium visszakerül az anyagáramba, és ez az innováció alapvető szerepet játszik a körforgásos gazdaság létrehozásában.

A projekthez a video itt érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=UweLe33PPps

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?