Henkel a tervezettnél előbb érte el az első fenntarthatósági céljait

A Henkel fenntarthatósági jelentése a vállalat által 2014-ben megtett fontos környezetvédelmi és társadalmi jellegű előrelépéseket részletezi. A jelentés kiemeli a Henkel-munkatársak aktív szerepvállalását, és a vállalat 2030-ig vállalt fenntarthatósági céljaiban való előrelépését. A munkatársak szerepvállalásán alapul a Henkel fenntarthatósági nagykövetek programja, amely Magyarországon eddig közel 1400 kisiskolás gyereket ért el.

„A Henkel fenntarthatósági stratégiája nagyon hatékonynak bizonyult, az öt kitűzött időközi célunk közül négyet a tervezettnél korábban teljesítettünk. A munkatársaink kulcsszerepet játszanak a siker elérésében, és továbbra is szükségünk van az elkötelezettségükre és szaktudásukra ahhoz, hogy tovább fejlődhessünk” – mondta Kathrin Menges, a humánerőforrás és az infrastrukturális szolgáltatások vezetője, a Henkel Fenntarthatósági Tanácsának elnöke.

2014sustainabilityreportcover

 A 2012-ben bevezetett stratégia hosszú távú célja, hogy a vállalat többet érjen el kevesebből, és az erőforrások felhasználásának hatékonyságát a háromszorosára növelje 2030-ra. A Henkel célja, hogy 2011 és 2015 között 30 százalékkal javítsa a vállalat ökológiai lábnyomának és a termelt értékek arányát.

 2014 végére a Henkel lényeges előrelépést tett, az energiahatékonyság 20 százalékkal, a vízfelhasználás 19 százalékkal, a hulladék mennyisége 18 százalékkal (22 százalékkal az építési és bontási hulladék nélkül), a munkahelyi balesetek száma pedig 25 százalékkal csökkent. A vállalat célja, hogy a teljesítményét 2015-re tovább javítsa, valamint 2020-ra további, időközi célokat dolgozzon ki. A Henkel számára a fenntarthatóság területén való vezető szerep nemcsak felelősség, de egyben lehetőség is arra, hogy versenyképességét folyamatosan megerősítse. A fenntarthatósági stratégia kivitelezéséhez három stratégiai alapelv kulcsfontosságú: a termékek, a partnerek és a munkatársak. A vállalat olyan termékek fejlesztésén dolgozik, amelyek még több értéket és jobb teljesítményt nyújtanak, valamint kisebb az ökológiai lábnyomuk. A partnereivel együttműködve a Henkel folyamatosan azon dolgozik, hogy termékeit folyamatosan fejlessze a teljes értékláncon keresztül. A munkatársak aktív szerepvállalása nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy a Henkel elérje a 2030-ra kitűzött ambiciózus céljait.

 A munkatársak szerepvállalásán alapul a Henkel fenntarthatósági nagykövetek programja. A projekt segítségével a munkatársak megismerkednek a fenntarthatóság kérdésével, és ezt a tudást kollégáikkal, beszállítóikkal, a vásárlókkal, a fogyasztókkal és diákokkal is megoszthatják. A program 2012. júliusi indulása óta 3800 munkatárs vált fenntarthatósági nagykövetté 70 országban, és 36000 diákot érték el a programmal 37 országban.

 A Magyarországon két éve futó program kiemelten jó eredményeket ért el: eddig a nagykövetek 44 alkalommal tartottak oktatást 31 magyarországi iskolában, amelyeken közel 1400 gyerek vett részt. Magyarországon jelenleg 37 fenntarthatósági nagykövete van a Henkelnek, ezzel az eredménnyel a magyarországi Henkel a közép-kelet-európai régióban dobogós helyet ért el. A Fenntarthatóság Nagykövet programot az Önkéntes Központ Alapítvány pályázatán „Az év vállalati önkéntes programjának” választották tavaly decemberben.

A Henkel fenntarthatóság területén elért eredményeit 2014-ben is elismerték, számos németországi és nemzetközi fenntarthatósági ranglistán, indexben vezető pozíciót töltött be a vállalat. A Henkel ismét szerepelt Dow Jones Globális Fenntarthatósági Indexében. A vállalat a Dow Jones Globális Fenntarthatósági Index 1999-es alapítása óta szerepel annak listáján, nyolcadik alkalommal szektorának vezetőjeként. Tizennegyedik éve szerepel folyamatosan a Henkel a nemzetközi FTSE4Good indexben is.

 A Henkel vezető márkáival és technológiáival világszerte három üzleti területen működik: Laundry & Home Care, Beauty Care, illetve Adhesive Technologies. Az 1876-ban alapított Henkel vállalatnak mind a lakossági mind az ipari területeken vezető pozíciói vannak többek között olyan jól ismert márkákkal, mint a Persil, Schwarzkopf és a Loctite. A vállalat 2014-ben közel 50 ezer munkatársával 16,4 milliárd euró árbevételt és 2,6 milliárd euró üzleti eredményt ért el. A Henkel elsőbbségi részvényeit jegyzi a DAX német tőzsdeindex.

A Henkel fenntarthatósági stratégiájával kapcsolatos további információt, valamint a fenntarthatósági jelentés letölthető változatát a következő itt találja meg:

http://www.henkel.com/press-and-media/specials/sustainability-strategy

http://www.henkel.com/press-and-media/press-releases-and-kits/2015-03-04-publication-of-2014-annual-report-and-sustainability-report/395534

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?