Ingatlan-vagyonkezelő vállalattal bővült a BCSDH tagsága

A Gránit Pólus Magyarország legnagyobb hazai tulajdonban lévő ingatlan-vagyonkezelő vállalkozása. Működése során többek között Budapest legikonikusabb ingatlanjait fogja össze: a Westend épületkomplexumát, a Papp László Budapest Sportarénát és a Művészetek Palotáját. Szolgáltatásai: vagyonkezelés, ingatlanüzemeltetés és -bérbeadás, ingatlanfejlesztés és az ezekhez kötődő jogi, adminisztratív és marketing feladatok ellátása.

A cégcsoport 2019-2022 között 30%-os, majd 2023-ban további 8%-os energiacsökkentést hajtott végre. Csoportszintű fenntarthatósági jelentést strukturált formában 2022 évtől kezdődően készít GRI standard szerint.

2024-ig, illetve 2025-ig számos kötelezettségvállalást tettek és célkitűzést fogalmaztak meg a fenntarthatóság területén, úgy mint: átfogó környezetvédelmi politika és irányítási elvek kidolgozása; emberi jogok védelmét illető átvilágítási folyamatok elindítása; értéklánc szemléletű átvilágítási folyamatok, panasztételi és -kezelési eljárások kidolgozása; a körforgásos gazdálkodás elveinek beépítése a működésbe. Mindezek rendezőelveként a vállalati struktúra átalakítását is célul tűzték ki annak érdekében, hogy az irányítási rendszer hatékonyabb és átláthatóbb legyen. Törekvésük, hogy a működésükben minél inkább fókuszba kerüljön az éghajlatváltozás és a társadalmi kihívások hatásainak felmérése és azokhoz való adaptáció, valamint a vállalat környezetre gyakorolt negatív hatásainak csökkentése és az eredmények folyamatos monitorozása.

A BCSDH-hoz való csatlakozásukkal céljuk az általuk használt újszerű gyakorlatok minél szélesebb körben történő bemutatása és a mások által használt módszerek megismerése, valamint a szakma képviselete a fenntarthatóságot érintő témakörben és az érdekérvényesítés.