Legújabb tagunk a BuildEXT Kft.

Új tagunk a 2008-ban alapított, mérnöki tevékenységekkel és műszaki tanácsadással foglalkozó BuildEXT Kft. A szervezet alapítója Livják Csaba, aki az elmúlt években folyamatosan duplázta a cég létszámát és árbevételét, így 2019-ben már több mint félmilliárdos árbevételt ért el.

A BuildEXT egy olyan szervezet, amely a magyar építészmérnöki piac legfejlettebb szereplőit fogja össze és nyújt építészmérnöki szolgáltatásokat összetett technológiájú ipari létesítmények, irodaházak, valamint közintézmények beruházásaihoz. Az általuk alkalmazott építészeti metodika (BIM) alapja, hogy az épületek tervezési és építési folyamatait szimulálják és optimalizálják digitális modellek segítségével. A BIM metodikával tervezett épületek kivitelezési és üzemeltetési költsége a létesítmény teljes életciklusára vetítve harmadával kevesebb, a kivitelezés 20%-kal gyorsabb és a környezeti terhelés is 50%-kal kevesebb lesz, miközben jobb életminőséget és biztonságosabb munkakörnyezetet tudnak biztosítani az érintetteknek.

Cégük belső működési szabályzattal rendelkezik, amely egyértelműen tisztázza az elvárt szervezeti kultúrát, hatásköröket és az irodai viselkedés szabályait. Rendszeres workshopok támogatják a fair szervezeti információáramlást, az egységességet, valamint anonim kérdőívben minden munkatársuk megszólalási lehetőséget és választ is kap. Mindennapi működésük során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal végezzék tevékenységüket. Minimalizálták a belsőégésű motoros céges autóflottájukat, helyette előnyben részesítik a tiszta és alternatív közlekedést, így elektromos autóval, elektromos rollerrel, tömegközlekedéssel, illetve kerékpárral, valamint Greengo szolgáltatással közlekednek.

Magyar nyelvű szakmai blogot indítottak annak érdekében, hogy a jövő építész generációja ily módon is tájékozódhasson az építészet fenntartható jövő megteremtésében betöltött szerepéről. Céljuk a BCSDH-hoz való csatlakozásukkal az, hogy elősegítsék hazánkban annak az építészeti szemléletmódnak terjedését, mely szerint a fenntartható fejlődés nem csak a jövőnk záloga, de természetes útja is a fejlődésünknek.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?