Legújabb tagunk a Market Építő Zrt. 

Legújabb tagunk az 1996-ban megalakult Market Építő Zrt., amelynek alapítója és elsőszámú vezetője Scheer Sándor. A társaság 2020. évi árbevétele közel 184 milliárd forint volt. A Market Építő Zrt.  megalakulása óta Magyarország egyik vezető építőipari cégcsoportjává vált, leányvállalataival együtt jelenleg közel 1400 munkavállalót foglalkoztat. Évente mintegy 35-40 beruházást valósít meg, amelyek legnagyobb részét ipari és logisztikai létesítmények, irodaházak, szállodák, közintézmények megvalósítása teszi ki. Az idén 26. születésnapját ünneplő Market Építő Zrt. a Forbes összeállításában a 100 százalékban magyar tulajdonban lévő legértékesebb cégek listáján 2021-ben az előkelő 15. helyen állt.  

A társaság stratégiai tervében erőteljesen megjelenik a fenntartható fejlődés és működés. A vállalat felsővezetői elkötelezettek a tágan értelmezett fenntarthatóság ESG szerinti mindhárom területén. A vállalat döntéseiben a gazdasági haszon mellett egyre markánsabban megjelenik a környezeti hatás is mint befolyásoló tényező. Környezeti felelősségvállalásuk között szerepel többek között a teljes személyautó flottájuk alternatív hajtásúra cserélése 2025-re, a szelektív hulladékgyűjtés tökéletesítése, továbbá az építkezéseken ültetett fák számának önkéntes megduplázása.

Az alapvető emberi jogok és alapvető emberi értékek tiszteletben tartását tisztességes és jogszerű foglalkoztatással és Etikai Kódexén keresztül biztosítja a vállalat. Az építőipari szakképzés megújítása érdekében Tudásépítő-Team Nonprofit Zrt. néven közös platformot hozott létre két másik építőipari vállalattal. Ezen felül együttműködnek a MOMÉ-val, egy tudástranszfer alapú partnerség keretében. A program kiemelt fókuszterületei közé tartozik az iparági trendkövetés megismertetése a hallgatókkal; kreatív, interdiszciplináris kurzusok tartása, valamint a pályakezdők támogatása.  Stratégiai vállalás az éves árbevétel 0,1%-ának CSR tevékenységekre való fordítása is. Ennek megfelelően a vállalat stratégiai partnere a Bátor Tábornak, a Mosoly Alapítványnak, valamint az Ökumenikus Segélyszervezetnek. Mindezeken túl rendszeresen jelennek meg támogatóként az egészségügyben, az oktatásban, a sportban és a kultúrában.  

Tagságuk célja a tagokkal történő párbeszéd, a jó gyakorlatok megismerése és megosztása annak érdekében, hogy a kitűzött stratégiai céljaik gyakorlatban történő megvalósítását támogassák, tágabb értelemben pedig, hogy az építőipar fenntarthatóbbá válását segítsék.   

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?