Mindent megteszünk a biztonságos bevásárlásért

Januárban még becsatolt biztonsági övre, betartott sebességhatárra, kulcsra zárt ajtóra vagy szeretteinkre asszociáltunk a biztonság szó hallatán. Decemberre ugyanez a lista nagyon másként hangzik: maszk, fertőtlenítő, másfél méter távolság, otthonmaradás. Fontos, hogy a járvány leküzdéséhez olyan hétköznapi élethelyzetben is ügyeljünk a biztonságra, mint a bevásárlás – különösen karácsony előtt. A Tesco számára vásárlói és munkatársai biztonsága az első, így a tavasszal bevezetett óvintézkedéseit fenntartva és megerősítve készül az ünnepekre. Ez azonban önmagában nem elég, vásárlói közreműködésére is szükség van.

A több mint 200 Tesco üzlet mindegyikében magától értetődő a higiénés rutin. Az üzleteket – beleértve a kosarakat, bevásárlókocsikat, fogantyúkat és más területeket – a nyitás előtt fertőtlenítik, majd a nap folyamán rendszeresen, fokozott intenzitással takarítják. A pénztárakat és az ott dolgozó munkatársakat plexifallal védik, a távolságtartásban pedig, amit a hipermarketek széles folyosóin könnyebb betartani, padlómatricák segítenek. Áruházaiban a Tesco arra ösztönzi a vásárlókat, hogy vegyék igénybe az érintés nélküli kártyás fizetést, az önkiszolgáló kasszákat és a Scan & Shop szolgáltatást is. Utóbbival mindenki közvetlenül saját bevásárlószatyrába pakolhat bevásárlás közben, és nem kell az árut kipakolni a pénztárnál.

Mindemellett az ország 214 településén összesen 1,7 millió háztartás számára elérhető az áruházlánc online bevásárlás szolgáltatása. Ahol pedig még nem, ott a Tesco Doboz Webáruházban több ezer termékből válogathatnak a vásárlók a tartós élelmiszerektől a háztartásban hasznos termékekig. Így akár érintkezés nélkül is intézhető a bevásárlás.

A járvány leküzdése csak együtt sikerülhet, így a Tesco arra kéri minden vásárlóját, hogy tegyen meg maga is mindent a biztonság érdekében: fertőtlenítse a kezét a bejáratoknál – ebben segítenek a kihelyezett automaták -, mindig és folyamatosan viseljen az orrot és szájat elfedő maszkot bevásárlás közben, és tartsa a távolságot a többi vásárlótól, valamint az áruházakban dolgozóktól. Karácsony közeledtével az áruházlánc egyúttal azt tanácsolja mindenkinek, hogy a hagyományosan nagy forgalom elkerülése érdekében ne hagyja utolsó pillanatra az ajándékok és az ünnepi menü hozzávalóinak beszerzését, hanem tervezze meg előre és kezdje el időben a bevásárlást.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?