A fenntarthatóság értékei – digitális szolgáltatási ökoszisztémák a lakosság és a vállalatok életében

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. részt vett a “A fenntarthatóság értékei” elnevezésű konferencián, mely a Hewlett-Packard Enterprise (HPE) szervezésében került megrendezésre. A rendezvény során a többi résztvevővel közösen kerestünk válaszokat a vállalati fenntarthatósághoz és versenyképességhez kapcsolódó kérdésekre.

A digitalizációnak egyre nagyobb szerepe van a fenntarthatósági célok elérésében: a Digitális Szolgáltatási Ökoszisztéma például, mint a szolgáltatási értékláncokhoz kapcsolódó állami és piaci szereplők együttműködésében kialakított, a hazai versenyképességét támogató digitális szolgáltatások összessége, kulcselemeivel – a digitális azonosítással és a digitális fizetéssel – a felhasználók széles körének biztosítja a szolgáltatások egyszerű elérését. A teljes cikk elérhető:

https://www.nminnovacio.hu/a-fenntarthatosag-ertekei-digitalis-szolgaltatasi-okoszisztemak/

Az elmúlt időszak intenzív volt akár a jogi-szabályozás környezet, akár a kapcsolódó szakmai tevékenységek tekintetében: erőteljesen látszik a fenntarthatóság kiemelt szerepe – elég csak az új ESG törvényre vagy a számos, témához köthető kezdeményezésre gondolni.

Új megközelítéssel igyekeztünk összefoglalni mindazon irányokat, melyekkel a megváltozott szabályozás által elvárt jelentés-beszámoló készítése konkrét üzleti előnyökbe fordítható: a vállalati kockázatok felmérésekor új bevételi források azonosítása lehetséges, nőhet a működési hatékonyság, az innováció ösztönzése, a negatív externáliák csökkenhetnek, az erőforrások beszerzésében csökkenhet a kitettség  Ez a lehetőség új kihívással jár, a teljes jelentéstételi folyamatnak egy olyan vállalati stratégián kell alapulnia, amely képes jól felmérni az üzleti folyamatokat és irányokat, valamint kijelölni a kulcsindikátorokat. Már csak az a kérdés, hogy tudunk-e élni ezzel? Gondolatébresztőnk elvolvasásához kattintson az alábbi linkre:

https://www.nminnovacio.hu/szigorodo-esg-keretrendszer-kotelezettseg-felelosseg-vagy-lehetoseg/

Végezetül nagy örömmel tudatjuk a kedves Olvasóval, hogy Társaságunk, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közzétette a Fenntarthatósági jelentésének 2023-as, frissített kiadását, ezzel is alátámasztva a már korábban is hangsúlyozott törekvéseinket, melyek szerint az innováció, digitalizáció és fenntarthatóság stratégiánk alappillérei. Célunk, hogy egyszerűen igénybevehető, a lakosság széles köre számára elérhető, környezeti terhelést csökkentő szolgáltatásokat biztosítsunk, melyek jelentős tényezői a hazai digitális gazdaságfejlesztésnek. Különösen büszkévé tesz minket az összefogás, mellyel a Jelentés – kizárólag kollégáink közreműködésével – készült: már a készítés folyamata is jelentős hozzáadott értéket teremtett: felmértük működésünket, mélyítettük az együttműködést a társosztályok között, sőt, új, innovatív irányok, lehetőségek is körvonalazódtak Társaságunk számára! Kapcsolódó gondolataink, céljaink, valamint Jelentésünk az alábbi linken érhető el:

https://www.nminnovacio.hu/elerheto-a-nemzeti-mobilfizetesi-zrt-fenntarthatosagi-jelentesenek-2023-as-frissitett-kiadasa/