A Tesco szeptember végén két fontos vállalást tett a klímaváltozás elleni harcban. Egyrészt elkötelezte magát a nettó zéró kibocsátás elérésére saját működésében 2035-ig, másrészt pedig vállalta, hogy 2050-re a teljes ellátási láncból és a termékeiből eredő károsanyag-kibocsátást is nullára csökkenti.

A vállalat 2050-es kötelezettségvállalása kiterjed a teljes értékláncában keletkező valamennyi kibocsátásra, így egyrészt a nyersanyagok beszerzésére és az élelmiszer-előállításra (a mezőgazdaság és a gyártás területén), másrészt a Tesco-termékek otthoni felhasználására, beleértve az élelmiszer-hulladék csökkentését, és végül az emberek táplálkozási döntéseire is, ahol a kibocsátáscsökkenés érdekében a növényi eredetű élelmiszerek nagyobb arányú fogyasztása ajánlott.

A Tesco termékeiből és az ellátási láncból származó kibocsátás teszi ki az áruházlánc teljes üvegházhatású gázkibocsátásának több mint 90 százalékát. A következő 12 hónapban a vállalat részletes tervet állít össze a célok teljesítésére, kidolgozva benne a legnagyobb emissziós területekre vonatkozó részletes dekarbonizációs útitervét.

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?