Októberben ismét megjelenik a BCSDH-val együttműködésben a HVG Fenntartható Fejlődés című kiadványa.

A BCSDH tagok speciális kedvezményt kapnak! 
Bár szinte hónaponként érkeznek az újabb figyelmeztetések arról, hogy fenntarthatatlan módon élünk, mégis viszonylag lassan fordul rá a világ a körforgásos gazdaságra. Így továbbra is romlik bolygónk állapota, s mivel az eddig bejelentett kibocsátáscsökkentési vállalások nem elégségesek ahhoz, hogy az évszázad végéig két Celsius-fok alatt maradjon a Föld átlaghőmérsékletének az emelkedése, egyre inkább elkerülhetetlennek látszik a klímakatasztrófa.

A Fenntartható fejlődés című kiadvány a válságjelenségek bemutatása mellett bemutatja azokat az országokat és szervezeteket, amelyek példamutató módon próbálnak tenni a környezetért és a fenntarthatóságért. Az esélyeket ugyanakkor rontja, hogy az Ukrajna ellen indított orosz háború a fenntarthatóságra is beláthatatlan következményekkel jár. Nem csak azzal, hogy a rombolás következtében, például az egyik leggyakrabban célpontként szereplő üzemanyagtározók megsemmisítésekor, hatalmas mennyiségű mérgező anyag kerül a levegőbe, hanem azzal is, hogy Oroszország és Ukrajna a világ legnagyobb gabonaexportőrei közé tartoznak, így a háború miatti kiesés világszerte éhínséget okozhat.

A kiadvány beszámol arról, milyen programokkal és kezdeményezésekkel járul hozzá a vállalatok fenntarthatósági céljainak eléréséhez az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) és annak magyarországi tagvállalata, a BCSDH. Ennek részeként részletesen ismerteti a Race to Zero program elemeit és bemutatja, mit tesznek a példamutató vállalatok.

Az idén ismét fontos téma lesz az élelmiszertermelés, az, hogy miképpen térhet át a mezőgazdaság a fenntartható pályára.

A kiadvány a hagyományoknak megfelelően foglalkozik az energiatermelés – a megújuló források kihasználásával, az atomenergetika, illetve az energiatárolás – kérdéseivel is, s szó esik a fenntarthatóságot szolgáló technikai újdonságokról, például a szén-dioxid befogásáról, az ipari termelés digitalizációjáról, illetve az okos városokban zajló fejlesztésekről.

A kiadvány idén is jelentős teret szentel a fenntarthatóság társadalmi vetületeinek: egyebek mellett az ipari robotok terjedésének, a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésének az esélyeinek, vagy a négynapos munkahét bevezetésével kapcsolatos terveknek. És szó esik a vállalatokról is, például arról, miként épülnek be a vállalati döntéshozatalba az ESG-kritériumok.

 

Tartalmi – marketing együttműködéssel kapcsolatban Tasnádi Rózsa szívesen áll rendelkezésére.

 

HVG Kiadó Zrt.

1037 Budapest, Montevideo u. 14.

telefon: +36 1 436-2450, fax:  +36 1 436-2089,

mobil: +36 30 288 6175, email: r.tasnadi@hvg.hu

 

A BCSDH tagok speciális kedvezményt kapnak! 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?