Új tagunk a Biofilter Környezetvédelmi Zrt.

A BIOFILTER Környezetvédelmi Zrt. egy bioenergetikai szektorban tevékenykedő környezetvédelmi szociális vállalat. 1990-ben alakult, mára már országos begyűjtési és nemzetközi feldolgozói hálózattal rendelkezik.

A BCSDH-hoz történő csatlakozást az is indokolta, hogy a Biofilter Zrt. alaptevékenysége egy környezetvédelmi társadalmi tevékenység, amely a fenntartható fejlődést támogatja és segíti elő. „A Biofilter eddigi működése során is kiemelten fontosnak tartotta, hogy környezettudatos szemléletét másokkal is megossza, így különösen jó egy olyan csapathoz csatlakozni, akikkel együtt törekedhetünk a közös célok elérésére.” – mondta Simon Anita cégcsoport igazgató.

A Biofilter Környezetvédelmi Zrt. fő profilja a bioenergia szektor másodgenerációs, szerves alapanyagokkal történő ellátása az általa begyűjtött hulladékok, illetve állati melléktermékek komplex, inverz logisztikai folyamatának megvalósításával. A használt sütőolaj begyűjtése, feldolgozása illetve a tisztított növényi olajok importja biztosítja a magyarországi és a környező országokbeli biodízel üzemek alapanyag ellátását.

Fő profiljuk továbbá a HoReCa és FMCG területről való élelmiszerhulladékok illetve lejárt fogyaszthatóságú élelmiszerek (állati melléktermékek), illetve a forgalomba nem hozható állati eredetű melléktermékek és növényi eredetű hulladékok begyűjtése, feldolgozása és szállítása a biogázt előállító üzemekbe.

2011-ben az LTV Trans Zrt. tevékenységeivel bővülve cégcsoporttá nőtt a vállalat, így a Biofilter Zrt. az országos lefedettséget biztosító begyűjtő hálózatán keresztül átvett szerves hulladékokat, állati melléktermékeket és veszélyes hulladékokat – együttműködő Partneri körének korszerű technológiája révén – teljes körűen kezelni, hasznosítani és ártalmatlanítani tudja.

A Biofilter Zrt. 2015. januárban csatlakozott a BCSDH-hoz, miután a  2014. november 25-i rendezvényén Deák György, a cég vezérigazgatója és Simon Anita cégcsoport igazgató is aláírta „A vállalati fenntarthatóság komplex értelmezése” című vezetői ajánlást.

 BCSDH Közgyûlés 2015.02.24.

Kép: Simon Anita, a cégcsoport igazgatója átveszi a csatlakozásról szóló emléklapot.

Bio2

Kép: Deák György, a Biofilter Zrt. vezérigazgatója aláírja a „A vállalati fenntarthatóság komplex értelmezése” című vezetői ajánlást.

Cégcsoportjukban a környezetközpontú- és minőségirányítási irányelvek már régóta integrálva vannak a hétköznapi folyamataikban. Vállalatuk környezetvédelmi társadalmi vállalat, amelynek tevékenysége önmagában kiemelkedő környezetvédelmi hatásokat ér el. 2015-re célul tűzték ki a zöld iroda programban való részvételt és a GRI rendszerben történő fenntarthatósági jelentésírást. Ezek mellett a munkavállalóikat is ösztönözik a zöld gondolkodásban és aktív felelősségvállalásban, a hétköznapokban is. A kornyezetert.hu oldal létrehozásával pedig a környezettudatosság fontosságára hívják fel nap, mint nap az emberek figyelmét.

További információ:  www.biofilter.hu

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?