Új tagunk a MagNet Bank

A MagNet Magyar Közösségi Bank egy biztonságos, átláthatóan működő, professzionális, társadalmilag felelős pénzintézmény, amely a klasszikus banki szolgáltatásokon túl, a fenntarthatóság elvein alapuló, egyedülálló közösségi banki szolgáltatásokat is nyújt ügyfeleinek.

A MagNet Banknál a társadalmi fejlődés és felelősség, igazságosság, tudatosság és fenntarthatóság iránti elköteleződés már a termékstruktúrában is tükröződik, ezek a közösségi értékek szövik át a teljes szervezetet, megmutatkoznak a tulajdonosi szemléletben és a napi működésben egyaránt.

A Bank termékei és szolgáltatásai alternatívát nyújtanak egy újfajta bankoláshoz, amelyben prioritást kap a felelősség és a fenntartható fejlődés elve. Olyan új termékek és szolgáltatások kifejlesztésén dolgoznak, amelyek túlmutatnak eredeti, a finanszírozáshoz kötődő céljaikon, és a bank tágabb környezete számára valós értéket teremtenek, illetve őriznek meg.

A bank hagyományos banki szolgáltatásai kereteiben lakossági és vállalati számlavezetést, lakossági és vállalati hitelezést, emellett lekötött betétet, online számlanyitást, NetBank szolgáltatást biztosít ügyfeleinek, ugyanakkor közösségi betét- és hiteltermékeket, becsületkasszás számlavezetést, civil szervezeteket „segítő” bankkártyát is kínál számukra. Termékeik által a közösségi érdekek és értékek szerepét hangsúlyozzák.

A MagNet Bankot önszabályozó, önmérséklő, felelős működés jellemzi: 

A Bank tulajdonosai a következő alapelveket deklarálták:

  • A gazdasági profitmaximalizálási szempontok előtérbe helyezése helyett, kiemelten fontos, egyenrangú helyet kap a társadalmi és környezeti profittermelő hatás és képesség.
  • A Bankszektorra jellemző magas tőkearányos nyereségre (ROE) vonatkozó profitelvárásokat, a MagNet Bank tulajdonosai jelentősen mérséklik.
  • Szigorú osztalékpolitika: a tulajdonosok nem vesznek ki 30%-nál többet a Bank adott évi nyereségéből, 60%-ot a közösségi Banki modell fejlesztésére fordítanak, és a nyereség 10%-át – a Bank ügyfeleinek közvetlen rendelkezése alapján – civil szervezetek kapják.
  • A tulajdonosi szemléletben és a vezetési modellben egyaránt érvényesül az önkéntesség, a bevonás, és a felelősségvállalás.

A BCSDH-hoz való csatlakozáskor Salamon János vezérigazgató elmondta, hogy  a  „hasonló szemléletű és hasonló értékeket valló vállalatok hálózata, kapcsolódása, legjobb gyakorlatainak, példáinak megosztása és esetleges közös lépések, fejlesztések lehetőségének kialakítása felbecsülhetetlen értékkel bír a jelenlegi környezetben.”

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?