Új tagunk, az FGSZ Zrt.

A ~700 főt foglalkoztató vállalat tulajdonosa és üzemeltetője a Magyarország területét behálózó nagynyomású földgázszállító vezetékrendszernek, amely a gázszolgáltató társaságokat, erőműveket és a nagyipari fogyasztókat látja el.

A társaság célja, hogy hozzájáruljon az EU-s és a nemzeti klímavédelmi célok eléréséhez, amely törekvés mentén több stratégiai szintű lépést indított el, úgy, mint a földgázszállítási tevékenységhez kapcsolódó emissziócsökkentés, a megújuló gázok szállításához kapcsolódó feladatok felmérése és kialakítása és az ESG riporting. 2021-ben önkéntes vállalással csatlakoztak az OGMP (Oil and Gas Methane Partnership) nemzetközi szervezethez, amelynek módszertani (OGMP 2.0 módszertanok) keretrendszere szerint határozták meg metánkibocsátási céljaikat. Ehhez kapcsolódóan Emisszió Csökkentési Keretprogramot működtetnek és emissziócsökkentési projekteket, munkaszervezési folyamatokat valósítanak meg.

A környezeti felelősségvállalás jegyében Zöld Iroda Programot indítottak, munkavállalóikat rendszeres környezetvédelmi oktatásban részesítik, fenntarthatósági tematikájú FGSZ Akadémia előadásokat szerveznek és Zöld Ötletdobozt tartanak fenn.

A társaság etikai bizottságot, etikai kézikönyvet és etikai bejelentővonalat működtet, emellett esélyegyenlőségi tervvel is rendelkeznek.

A BCSDH-hoz azért csatlakoztak, hogy erősítsék fenntarthatósági szemléletüket, hasznos best practice-ket ismerjenek meg, bővítsék ismereteiket a zöld energia iparágban, valamint, hogy saját tudásukat is megosszák a tagokkal.