Új tagvállalatunk, a HAVI Logistics Kft.

Az 1990-ben alapított, közel 150 főt foglalkoztató vállalat száraz-, hűtött-, illetve fagyasztott élelmiszerek raktározásával és szállítmányozásával, teljeskörű logisztikai tevékenységgel szolgálja ki ügyfeleit.

A társaság elkötelezett a környezetvédelem területén: célja, hogy 2030-ra 53%-kal csökkentse az egy tonnára eső széndioxid-kibocsátását. Ennek érdekében kiemelt figyelmet fordít a hulladék kezelésére, annak szelektív gyűjtésére és a körforgásosság megteremtésére. Magyarországon az elsők között vásároltak CNG, LNG, majd mild hibrid tehergépjárműveket és idén érkezik az elektromos hűtési megoldás. Cégesautó flottájuk csak környezetkímélő járművekből állhat.

ISO 14001 és ISO 50001 minőségirányítási rendszert, valamint fenntarthatósági munkacsoportot működtetnek. 2018-ban csatlakoztak az SBTi-hez. Cégcsoport szinten a környezeti hatásukról CDP jelentést készítenek és belső jelentési rendszerük keretében folyamatosan mérik az üvegházhatású gázok kibocsátását a három fő területen (GHG szerint Scope1, Scope2 illetve Scope3 szinten).

A teljes cégcsoporton belül és működésük során is a sokféleséget, az elfogadást, a diszkrimináció-mentességet és az egyéniséget képviselik. Fenntarthatósági stratégiájuk megvalósításához hozzájárul, hogy a dolgozóiknak folyamatos tréningeket biztosítanak.

Partnereikkel történő kapcsolattartásukat – mind vevői, mind beszállítói vonalon – a rendszeres kommunikáció és a proaktiv hozzáállás jellemzi.

A BCSDH-hoz azért csatlakoztak, mert úgy gondolják, hogy egy nagyvállalatokat is tömörítő szervezet hatékonyan tudja képviselni az egyes cégek fenntarthatósági célú törekvéseit és jó példával, szakmai iránymutatással tud elöljárni az üzleti életben.  A szervezet tagjaként szeretnék ők is szakmai tudásukat tovább mélyíteni, illetve egy innovatív csapat részeseként támogatást nyújtani és kapni.