Környezettudatos telematikai szolgáltatások az iData Kft-től

,

Az iData Kft. egyik legfőbb célja, a környezettudatos telematikai szolgáltatások alkotása. Így született meg az iTrack Zöld Szolgáltatások csomagja, mely olyan iTrack termékek és szolgáltatások egyedi egysége, melyek lefedik és különös tekintettel vannak a környezetvédelemre és az emberi élet védelmére. A telematika általában az informatika és a távközlési technológiák összekapcsolását jelenti, különösen azon eszközök esetében, amelyek adatokat gyűjtenek és továbbítanak valós időben. A környezettudatos aspektus itt azt jelenti, hogy a szolgáltatások célja az energiahatékonyság javítása, a károsanyag-kibocsátás csökkentése és általában a környezeti lábnyom minimalizálása.

Melyek ezek a szolgáltatások és hogy szolgálják a fenntarthatóságot?

Online nyomkövetés – közlekedési információkkal kiegészített online, valós idejű nyomkövetéssel folyamatosan kontrollálhatja flottája költséghatékony és környezettudatos működését.

Optimalizált útvonalak – Az útvonalak hatékony tervezésével minimalizálhatók a felesleges utazások és csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás ezáltal az üvegházhatást okozó CO2 valamint a mérgező nitrogén-dioxid gáz kibocsátása.

Vezetésistílus-elemzés – oktassa a gépjárművezetőket a környezettudatos vezetési technikákra, adjon visszajelzést a riportok segítségével a túl erős gyorsításról, vagy kanyarodásról, illetve hirtelen fékezésről, vagy akár a nem előrelátó vezetésről. Segítsen nekik elérni vállalatuk ESG emissziós, valamint baleset megelőzési céljait.

Üzemanyag-fogyasztás figyelés – Üzemanyagkontroll szolgáltatásunkkal – szonda, illetve CAN segítségével – hitelesen monitorozhatja az üzemanyag felhasználást és ezzel a CO2 kibocsátást, amit tényszerűen rendszeres jelentésként megosztunk Önnel.

Kulcsos autó foglalási rendszer – Megoldásainkkal rendszeresen monitorozhatja a flotta méretét és összetételét, hogy elkerülje a szükségtelen járművek fenntartását, ami felesleges költségekhez és környezeti terheléshez vezethet.

Szervizfigyelés – Rendszeres karbantartás és ellenőrzés biztosíthatja, hogy a járművek optimális állapotban működjenek. A jól karbantartott járművek kevesebb károsanyag-kibocsátással és nagyobb üzemanyag- és költség hatékonysággal rendelkeznek.

Az iTrack Zöld Szolgáltatások segíthetnek egy vállalatnak fenntarthatóbban működtetni járműflottáját, csökkentve ezzel az ökológiai lábnyomot és elősegítve a környezetvédelmi célok elérését.