Hogyan építhetőek be „A jövő vezetői” tehetségprogram során szerzett ismeretek a tagvállalataink működésébe? Hogyan lehetünk jó vezetők? Mit üzennek a jelen vezetői a követő vezetői generációnak? Képesek vagyunk-e eléggé és időben változtatni, ahhoz, hogy a klímaváltozás és biodiverzitás csökkenés problémáját megoldjuk? Ezeket a kérdéseket jártuk körbe „A jövő vezetői” tehetségprogram utolsó szakmai napján, amelynek tagvállaltunk, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. adott otthont tatabányai székhelyén. Az eseményt Szundy Olivér, a Grundfos országigazgatója nyitotta meg.

Kezdésként a projektcsapatok bemutatták az év során kidolgozott projektmunkáikat a BCSDH-tagvállalatainak vezetőiből álló nyolc fős zsűri előtt. Az idei tématerület a biodiverzitás volt, igazodva a BCSDH ezévi egyik szakmai fókuszterületéhez. Megoldásokat hallhattunk fenntartható vízgazdálkodáshoz kapcsolódóan, megismerkedhettünk munkahelyek kialakításánál használható zöldkatalógus ötlettel, a keresleti- és kínálati oldalt összekötő platform-javaslattal, bemutatásra került egy zöldülő vasútállomás víziója,  egy a lakossági, az otthonok zöldebbé tételére szolgáló megoldás és a méhlegelők minőségének javításáról szóló ötletcsomag is.

 

 

A projektötletek  zsűrizését Kelemen Attila (ProSelf International elnök-vezérigazgató) zsűri elnöknek,  Bolyán Róbertnek (Unicredit Bank – Social Impact igazgató) Wolf Andrásnak (Market Zrt. – műszaki vezérigazgató-helyettes) Urbán Anitának (Güntner-Tata Kft. – stratégiai HR igazgató), Szücs Rékának (Deloitte – Fenntarthatósági és klímaváltozási tanácsadási üzletágvezető), Csavajda Zsoltnak (DSM – ügyvezető igazgató), Hódosy Bélának (BKM – stratégiai és fenntarthatósági főosztály vezető) és Patai Andrásnak (Grundfos Kft. – EHS vezető) köszönhetjük. A zsűri gratulált a csapatoknak a projektmunkákhoz és kiemelte, hogy a biodiverzitás kérdésköre még mindig sok edukációt igényel, hiszen összetett, rendszerszintű probléma, így a megoldások is széleskörű partnerséget és összefogást igényelnek. A zsűri visszajelzései alapján véglegesített projektfilmeket bemutatjuk a BCSDH Üzleti ebédjén október 12-én az Öbölházban a tagvállalataink vezetői és képviselői előtt.

A délelőtt folyamán a résztvevők meghallgatták Dr. Botos Barbara, az Energiaügyi Minisztérium utazó klímanagykövetét, aki beszámolt a nemzetközi és hazai klímapolitika aktualitásairól és ennek az üzlethez való kapcsolódásáról. Beszélt az IPCC Szintézis Jelentéséről, az éghajlatváltozás következményeiről, valamint arról, hogy a felmelegedés 1,5 °C-on történő megállításának célja és a jelenlegi politikák között lévő hiányt mi okozza és mit kellene tennünk ennek csökkentésére. Beszámolt a Fit for 55 csomagról, és ennek az ESG riportálási vonatkozásáról. Zárógondalatai között kiemelte az egyéni felelősséget is, illetve az emberiség hatásait és helyét a Föld ökoszisztémájában. A folytatásban az Environmental League of Massachusetts képviseletében Ellen Macaulay, operációs igazgató és Leigh Chandler, kommunikációs menedzser bemutatták a 125 éves szervezet tevékenységét, hogyan változott a környezetvédelem szerepe a több mint egy évszázad alatt, mik a legfontosabb témák a klímavédelemben és milyen közös megoldások jelentek meg a vállalati tanácsuk munkája során.

A délelőtt zárásaként Patai András, a Grundfos Kft. EHS vezetőjével a résztvevők megtekintették a vállalat gyárát és gyártási folyamatait. A bejárás során külön figyelmet fordítottak a munkaszervezés hatékonyságát elősegítő folyamatokra, az emberközpontú értékrend megjelenésére, így a megváltozott munkaképességűeknek kialakított munkaállomásokra, az együttműködéseket és ötleteléseket bátorító kezdeményezésekre.

A nap fontos témája volt, hogy hogyan implementálhatják a résztvevők a program során tanultakat, hogyan építhetik be mindennapi működésükbe és mi az, amit vezetőként maguk után akarnak majd hagyni. Először Pesti Tímeával, az ALD LeasePlan vezérigazgatójával volt alkalmuk beszélgetni, majd Ifj. Chikán Attila, az Alteo Nyrt. vezérigazgatója osztotta meg tapasztalatait, gondolatait a résztvevőkkel.

A nap végén Szederkényi Zita programvezető összefoglalta a tehetségprogram egész évének történéseit, felvillantotta a szakmai napok legemlékezetesebb pillanatait és fő tématerületeit, valamint mesélt a program folytatásaként működő Jövő vezetői Alumni közösségről.

A szakmai napok hagyományaként, a vendéglátó házigazdánk elsőszámú vezetőjével, Szundy Olivér országigazgtóval beszélgethettek a résztvevők a vezetői felelősségről, a csapat fontosságáról, az alapértékek meghatározó szerepéről egy vállalatnál.

Márta Irén, a BCSDH igazgatója osztotta meg a résztvevőkkel az Alumni vezetőségi választás eredményét, gratulálunk Guti Gellértnek, a Budapest Airport minőségbiztosítási mérnökének, aki a 2023-as évfolyamot képviseli az Alumni szervezet vezetőségében. Zárásként jótanácsokkal látta el a fiatal vezetőket. A programmal 37 résztvevő előtt nyílt ki az ajtó, hogy fenntartható szemléletmóddal egy gazdagabb, értékesebb környezetet teremtsenek életük minden pontján. A megszerzett komplex gondolkodásmód végig kíséri majd őket a jövőben megoldandó problémák során, hogy fenntartható, felelős gondolkozásukkal pozitív hatással legyenek vállalataik működésére és környezetükre is.

Ezúton is gratulálunk a résztvevőknek!

A teljes galéria ide kattintva érhető el.

Egy nemzetközi vállalat hogyan karolhat fel hazai beszállítókat? Minden vállalatnak lehet dolga a biodiverzitással? Vannak hazai biodiverzitás projektek? Hogyan lehet a talajmegújító mezőgazdaságba fektetés mindenki számára egy hosszútávú klímamegoldás? És milyen dolga van ezzel a kommunikációnak? – Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozott a BCSDH szeptember 26-i kommunikációs munkacsoportja, amelyet a HEINEKEN látott vendégül.

Varga-Nagy Eszter,  a HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója köszöntötte a résztvevőket és mesélt a HEINEKEN globális és hazai fenntarthatósági törekvésiről és lépéseiről. Kiemelte a Hazai Komló projektet, amely egyszerre támogatja a rövid ellátási láncokat, a hazai termelőket és a helyi térséget, közösséget.

A biodiverzitás gyors csökkenése nagyobb veszélyt jelent, mint a klímaváltozás. Itt több ponton már elértünk olyan átbillenési pontokhoz, ahonnan nincs visszaút.

Nincs olyan vállalat, amely ne lenne érintett és lenne hatással a  biodiverzitásra beszállítóin keresztül. Az ESG elvárások, a nettó zéró célok sem teljesíthetőek a természet és természetpozitív beruházások nélkül. Ezekről beszélt Chikán-Kovács Eszter, a BCSDH kommunikációs menedzsere, a munkacsoport vezetője, előzetes betekintést adva az október 12-én megjelenő BCSDH éves kiadványába.

Egyelőre kevés az olyan hazai természetpozitív projekt, amely akár mezőgazdasági beszállítói partnerségre, akár külső cégeknek a nettó záró célok elérésében egy eszközként alkalmas.

Ezért is fontos kezdeményezés és jó példa a NESTLÉ hazai LENs programja.

A Nestlé Purina büki gyárába beszállított mintegy 140 ezer tonna alapanyag 60 százalékát a magyar gazdáktól vásárolt gabona teszi ki. Ezért is kezdeményezte az üzletág, hogy az Egyesült Királyságban a 3Keel tanácsadócég által létrehozott és ott már eredményesen működő Landscape Enterprise Networks (LENs) programot a régióban először Magyarországon is elindítsák. A térség természeti értékeinek megóvása mellett beszállítóinak és a régió ökoszisztéma szolgáltatásainak hosszú távú biztonságát is előmozdítja a kezdeményezés. A programot hazánkban az Agrárminisztérium is támogatja.
Csóka Noémi, a Nestlé Vállalati kommunikációs és közös értékteremtés menedzsere beszélt arról, hogy a Nestlé 2025-re a kulcsfontosságú nyersanyagok ötödét, öt évvel később pedig már a felét olyan területekről fogja beszerezni, amelyeket talajmegújító módszerekkel művelnek meg. A regeneratív mezőgazdaságnak köszönhetően az élelmiszeripar nyersanyagok megtermelése kevesebb terhet ró a környezetre, ugyanakkor hozzájárulhat teljes tájegységek megújulásához.

 

„A beavatkozásoknak köszönhetően nő a talaj vízmegtartó és szénmegkötő képessége, a biológiai sokszínűség, javul a vízminőség, viszont csökken a talajerózió mértéke és a megművelésből eredő karbon-kibocsátás. A LENs Magyarország program keretein belül egy gazdaságokból álló hálózat kiépítését is támogatjuk a talajmegújító mezőgazdasággal kapcsolatos tapasztalatok és tudás közvetlen megosztása érdekében. ” – monta el prezentációjában Lukács Bálint a Preferred by Nature magyarországi LENs projektmenedzsere.

Ez egy jól nyomonkövethető, CO2 és Net Zero mérőszámokat is szolgáltató rendszer, ami valódi természetpozitív klímamegoldássá teszi.

És, hogy mi ebben a kérdésben a kommunikáció szerepe? Valódi megoldásokkal kerülhető el a zöldre mosás, és nincs olyan területe a vállalatnak, amelynek ne lehetne katalizátora a rendszerszintű változásoknak.

 

 

 

A szeptember 20-i munkacsoportunk fókuszában is a biodiverzitás megóvása és helyreállítása, valamint a klímasemleges működés megvalósítása állt, számos hazai jógyakorlattal és újdonsággal.

Ezúttal a Szentkirályi Magyarország biztosított helyszínt és izgalmas témát is a Race to Zero Munkacsoportnak. Buzási Dániel ügyvezető igazgató köszöntőjében hangsúlyozta, hogy tulajdonosi szinten milyen erős az elköteleződés a fenntarthatóság iránt, és az egyik kiemelt terület a körforgásos gazdaság és szemlélet megvalósítása, amelyben a cég 2025-re mintapéldává szeretne válni.

Őt követte van der Wildt Nikolett, Sustainability és PR Manager, aki pedig a kékkúti gyár környékén megvalósuló biodiverzitási projektről mesélt, hangsúlyozta, hogy egy korábbi munkacsoport-találkozón kaptak ehhez inspirációt és együttműködő partnert. A hosszú távú program számtalan eleme között szerepel egy mesterséges tó, fecskefal, de rovarhotel is. A Káli-medence vízkészletét pedig monitoring-kutakkal és talajvízszabályozással védik.

Ezt követően Kovács Dávid Gábor, a Zwack Unicum marketingigazgatója beszélt a fenntarthatósági célokról és területekről, megtudtuk többek között, hogy 2016 és 2020 között több mint 200 elefántnyi (kb. 1200 tonna) CO2 csökkentést ért el a vállalat cégszinten. Emellett részletesen bemutatta a dunaharaszti üzemük geotermikus átállását, ennek folyamatát, kihívásait. A félmilliárd forintos beruházás a tulajdonosok hosszú távú elköteleződése nélkül nem valósulhatott volna meg, az idén átadott fejlesztés már most szép számokat mutat: 20%-kal csökkent a gázfelhasználás 6 hónap alatt.

 

Fél évvel ezelőtt Huszár Daniella, a HuGBC szakmai projektkoordinátora a munkacsoport keretében már beszélt az Advancing Net Zero kezdeményezésről, most az azóta eltelt időszak eredményeiről, programjairól beszélt. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy az épített környezetnek hatalmas szerepe van az 1,5 fokos cél elérésében, és abban, hogy 2030-ra felére csökkentsük a karbonkibocsátást. Az épületek dekarbonizációját segítendő megjelent egy Zéró Karbon Ajánlás is a program keretében.

 

Végül Nagy Andrea, a BCSDH szakmai projektvezetője zárta a munkacsoportot két új kiadvány bemutatásával. A „Természetalapú karbonsemlegesítés – piaci útikalauz vállalatoknak” c. anyag az MNB szerkesztésében, a WWF és további tagvállalatok közreműködésével született meg a Természetalapú klímamegoldások munkacsoport közös munkájának eredményeként. Ez a kiadvány a munkacsoport első nyilvános, kézzel fogható terméke, amely közérthetően, egyfajta útikalauzként kívánja segíteni a vállalatokat, illetve minden téma iránt érdeklődőt a piacon való eligazodásban.

Készült egy „Vállalatvezetői útmutató” is, amely a hosszú kiadványnak a legfőbb megállapításait tartalmazza, aktív linkkel az eredeti anyaghoz. Ezzel is segítve a vezetőket, hogy gyors áttekintést kaphassanak a témáról, a részleteket pedig elolvashatják a Piaci útikalauzban.

Köszönjük a Race to Zero programunk 2023-as támogatóinak:

 

Számos új együttműködés lehetőséget sikerült feltárni a Net Zero Tanácsadó Testület  legutóbbi, szeptember 20-i megbeszélésén, melynek célja a szinergiák kiaknázása a klímasemleges gazdaság mielőbbi elérése érdekében. Az eseményt Márta Irén, a BCSDH igazgatója moderálta, aki a Tanácsadó Testület létrejöttében jelentős szerepet vállalt.

Paul Fox, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete nyitóbeszédében kiemelte az együttműködés fontosságát, hiszen nagyon sokat kell tenni azért, hogy a klímacélokat tartani lehessen. A Green Deal részeként a Net Zero Industrial Partnership kezdeményezés is ennek felgyorsításához tud hozzájárulni, és ehhez kérte a résztvevők támogatását.

A több érdekelt felet tömörítő platformon a szabályozói oldal képviseletében Dr. Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, és egyben az esemény házigazdája kiemelte, hogy a 2019-es Zöld Program elindítása óta is elsődleges céljuk a környezeti fenntarthatóság elősegítése, újdonságként ebben az évben már a pénzügyi rendszereken túlmutatóan, a teljes vállalati szférát is megszólították.
Kiemelte, hogy olyan szakmai együttműködésekre van szükség, mint az MNB kezdeményezésére létrejött Természetalapú Klímamegoldások munkacsoport, amelynek egyik konkrét eredménye a Természetalapú karbonsemlegesítés – piaci útikalauz vállalatoknak c. kiadvány. A Testületnek is bemutatott szakmai anyag a BCSDH és a WWF szakmai támogatásával és tagvállalatok bevonásával jött létre, amihez – erre a napra időzítve – a BCSDH  egy Vállalatvezetői Útmutatót is készített. Ez az együttműködés és a munka folytatódik.

Salgó István, a BCSDH tiszteletbeli elnöke hangsúlyozta a cselekvés fontosságát, amely az Üzleti Tanácsnak is elsődleges célja, és fontos, hogy a klímatörekvések mellett a biodiverzitás megóvása és helyreállítása is kellő figyelmet kapjon, hiszen a két üzleti kockázat nagyon szorosan kapcsolódik egymáshoz.

Ehhez kapcsolódva Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára a regeneratív mezőgazdaság hazai helyzetéről és lehetőségeiről számolt be, hangsúlyozva, hogy milyen fontos az edukáció, és a jógyakorlatok bemutatása, és annak megteremtése, hogy a gazdák egymástól tudjanak tanulni és ezáltal alkalmazni a talajmegújító megoldásokat. Az előre lepéshez itt is összefogásra van szükség.

Szarvas Gábor, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) új elnökeként először vett részt az eseményen és ismertette az Advancing Net Zero kezdeményezésüket, amely nagyban tudja elősegíteni a klímasemleges működésre való átállást az épített környezet esetén. Ehhez egy Zéró Karbon Ajánlást is készítettek idén.

A prezentációk sorát végül Nagy Andrea, a BCSDH szakmai projektvezetője zárta, ismertetve a BCSDH éves tevékenységét a biodiverzitás témájában, továbbá előzetesen bemutatva az üzleti szféra számára javasolt szakmai ajánlásokat is.

Az eseményen bemutatkozott Kárpáti András, a Jövő Mobilitása Szövetség új elnöke.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a jelenlegi együttműködést tovább lehet erősíteni, számtalan kapcsolódó terület és szinergia van. A következő megbeszélésen a logisztika lesz az egyik kiemelt téma.

Az esemény résztvevői:

  • Barta Zsombor – országgyűlési vezető tanácsos – nemzetközi kapcsolatok referense, Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács
  • Paul Fox – az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, Brit Nagykövetség
  • Juhász Anikó – helyettes államtitkár, Agrárminisztérium
  • Dr. Kandrács Csaba – alelnök, Magyar Nemzeti Bank
  • Kárpáti András – elnök, Jövő Mobilitása Szövetség
  • Kocsis Kriszti – senior policy officer, Brit Nagykövetség
  • Kovács Marcell – ügyvezető igazgató (Masped), Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság képviseletében (MLBKT)
  • Márta Irén – ügyvezető igazgató, Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért
  • Nagy Andrea – szakmai projektvezető, Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért
  • Salgó István – tiszteletbeli elnök, Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért
  • Szarvas Gábor – elnök, Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC)

Az eseményről készült képgalériáért kattintson ide. 

 

A Net Zero Tanácsadó Testület, egy több érdekelt felet átfogó, szektorokon átívelő, a magyar ipar és üzleti vezetők, a kormányzat és szakmai szervezetek képviselőiből álló Tanácsadó Testület a Brit Nagykövetség és a BCSDH kezdeményezésére jött létre 2021 januárjában.

Idén is sikerrel zárult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország közös, immár harmadik alkalommal meghirdetett Adni Öröm! iskolaszergyűjtő akciója. A vásárlók több mint 62 ezer tanszerrel és közel 2,2 millió forint értékű adománykártya megvásárlásával járultak hozzá mintegy 1600 rászoruló diák tanévkezdéséhez, az áruházlánc pedig további 1 millió forinttal egészítette ki a támogatást.

A tanévkezdés sok családnak anyagi nehézséget okozhat, és vannak olyanok, akik számára szinte lehetetlen feladat, hogy minden szükséges felszerelést megvásároljanak a gyerekeknek. Ebben segített a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország által meghirdetett Adni Öröm! tanszergyűjtő akció, melyet először 2021-ben indítottak útjára. A jótékonysági kezdeményezés keretében a vásárlók rászoruló gyermekek iskolakezdését támogathatták az üzletekben megvásárolt tanszerekkel és adománykártyákkal. Ez utóbbiak bevételéből pedig további tanszereket vásárolt a szeretetszolgálat.

„Azért hirdettük meg a gyűjtést, hogy az otthoni nehézségek miatt ne érje hátrány az iskolában a gyerekeket, a SPAR Magyarország vásárlóinak támogatásával most 1600 családnak sikerült ebben segíteni. Füzetek, írószerek, tolltartók, egyéb tanszerek, tornafelszerelések kerültek a vásárlói kosarakba, az önkénteseink használatra kész iskolatáskákat töltöttek meg az adományokkal, vagy kis- és nagyiskolásoknak szóló egységcsomagokat állítottak össze, melyeket az ország minden területén a szeretetszolgálattól segítséget kérő családoknak juttattunk el. Köszönjük mindenki támogatását, aki az elmúlt hetekben adománykártyák megvásárlásával, illetve személyesen, az INTERSPAR hipermarketekben megvásárolt és a szeretetszolgálatnak átadott taneszközökkel hozzájárult a gyűjtéshez” – mondta Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

„Áruházláncunk már alig egy hónappal az előző tanév befejezése után meghirdette az Adni Öröm! tanszergyűjtő kampányt, így 2023. július 20-tól lehetőség nyílt adománykártyák megvásárlására akár INTERSPAR üzleteinkben, akár a SPAR online shopjában. Köszönet illeti a vásárlóinkat, akik ebben az esztendőben is nagylelkűen segítették kezdeményezésünket, ismeretlenül is gondoskodva olyan gyerekekről, akiknek szülei ezt nem, vagy csak részben tudják megtenni. A sikeres tanszergyűjtő akció során az adománykártyák megvásárlásával az INTERSPAR hipermarketek és a SPAR online shop vevői több mint 2 millió forintot ajánlottak fel, 2023. augusztus 23. és 26. között pedig a hipermarketekben több mint 62 ezer darab taneszközt vettek meg, majd adtak át adományként a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek. A SPAR Magyarország elkötelezett az esélyegyenlőség és a társadalmi felelősségvállalás erősítése mellett, ennek jegyében a felajánlásokat további 1 millió forinttal egészítettük ki, hogy még több rászoruló diáknak segíthessünk. Az Adni Öröm! tanszergyűjtő akciónk immáron hároméves, így mondhatjuk: hagyományt teremtettünk vele, sikerességét látva pedig a jövőben is folytatni szeretnénk ezt a kezdeményezést” – tette hozzá Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

Az adománygyűjtés eredményei a www.adniorom.hu weboldalon érhetőek el.

ESG üzletágat indított a DANDELION Group azzal a céllal, hogy a fenntarthatóság területén stratégiai iránymutatást is nyújtson a kötelezett vállalatoknak az eddigi gyakorlati szakmai támogatáson túl.

Az elmúlt közel két évtizedben erre a szakmai támogatásra az EHS területen került sor több száz esetben közép- és nagyvállalatok számára. Az operatív feladatokon túl a DANDELION Group ügyfeleinél vállalatirányítási rendszereket épített ki és ennek keretében a szisztematikus és fenntartható működés mellett tette le a voksát.

Idén ősztől a tanácsadó cég részéről már az ESG és EHS szakértői támogatására is számíthatnak az értékláncok mindazon szereplői, akik piaci sikereikkel karöltve kötelezettként vagy önkéntes vállalásként tenni akarnak egy egészségesebb környezetért és társadalomért.

A Bridge Business-szel és az MVÜK-val tavaly októberben útjára indított kampány célja egy negyedéves, valós helyzet- és jövőkép értékelés a hazai üzleti élet szemszögéből.

Azzal, hogy negyedévente az OPTEN és a Bridge Business megméri a hangulatot, segíthet tisztábban látni és kiszámítani, vajon az üzleti partnereink, a potenciális piacunk milyen hangulatban van. Már az előző megkérdezések alapján is érdekes, szektoronként és cégméretenként eltérő eredmények születtek, melyekről itt olvashat bővebben.

2023. harmadik negyedévében ismét feltesszük a kérdést. Továbbra is kutatjuk a választ erre az egyszerű, de a mai kiszámíthatatlan világban egyre fontosabb kérdésre.

Amennyiben Ön cégvezető, kérjük, szánjon 1 percet a kérdőív kitöltésére!

Az OPTEN a Bridge Budapest Vállalható Üzleti Kultúráért Kezdeményezésének Nagykövete, ezért is kiemelt számunkra az ügy felkarolása az Egyesülettel és az MVÜK-val együttműködésben.

Üzleti és privát hangulatfelmérés a tisztább képért!

 

A 2018-ban alapított Proworx Digital Kft. saját fejlesztésű szoftveres termékeivel számos marketingkommunikációs tevékenységhez kapcsolódóan nyújt támogatást ügyfelei számára, de ezek mellett kommunikációs eszközkezelés területen alkalmazható piacvezető szoftver is megtalálható a termékpalettáján.

Legújabb fejlesztésük, a Kingfisher a fenntarthatóság területére fókuszál: ez egy olyan szoftveres platform, amely a vállalatok fenntarthatósági értékelését és a beszállítók fenntarthatósági átvilágítást/értékelést támogatja.

Digitalizációval foglalkozó vállalkozásként a társaság számára saját működése során is kiemelten fontos a fenntartható működés kereteinek megteremtése. 2024-ben tervezik a karbonkatalógusuk összeállítását, karbonlábnyomuk kiszámítását és karbonsemlegességi akcióterv összeállítását. Saját kibocsátásuk kapcsán a tavalyi év folyamán megtörtént a gáz fűtésről való átállásuk elektromos rendszerre.

Azért csatlakoztak a BCSDH-hoz, mert tevékenységük közvetlenül támogatja a fenntarthatóságot, így szeretnének további olyan kapcsolatokat építeni, amelyekben a fenntarthatóság vonatkozásában a digitalizációnak tere van, emellett szívesen ismerkednének fenntarthatósági legjobb iparági mintákkal.

A Díjbeszedő Csoport csatlakozva a felelősen gondolkodó, a fenntartható jövőért érdemi döntéseket meghozó és ez alapján konkrét megoldásokat kidolgozó vállalatok köréhez, kiadta a második, 2022. évre vonatkozó Fenntarthatósági jelentését.

A DB Csoport Fenntarthatósági jelentésében szerepel a környezetvédelem, a társadalom és a vállalatirányítás területén elért eredménye a nemzetközileg legelterjedtebb fenntarthatósági szabvány, a GRI elvárásainak megfelelően.
A jelentés a cégcsoport fenntarthatósági tevékenységét a prudens működés, szemléletformálás, digitalizáció, karbonsemlegesség, munkavállalók iránti felelősség és a társadalmi felelősségvállalás pillérein keresztül mutatja be.