Galavics Diána a BCSDH „A jövő vezetői” tehetségprogram ösztöndíjasa

2021. november 19-én zajlott „A jövő vezetői” tehetségprogram ösztöndíjas pályázatainak elbírálása, mely során a zsűri kiválasztotta azt a pályázót, aki a program 2022-es évfolyamában részt vehet. A lehetőséget Galavics Diána, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának,nemzetközi gazdálkodás alapszakos hallgatója nyerte el.

A Magyarországon egyedülálló „A jövő vezetői” tehetségprogram a BCSDH tagvállalatainál a vezetői pályájuk elején járó tehetségeknek szól. Célja, hogy kifejezetten gyakorlatközpontú képzés keretében bemutassa a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét és illetve a már működő üzleti gyakorlatokat. A sokszínű csoportban a fiatal vezetők nem csupán elismert szakértőktől, hanem gyakorló vezetők tolmácsolásában sajátíthatják el például az etikus és átlátható működés, az emberi alapértékek valamit a környezeti felelősség alapelveit.

„A jövő vezetői” tehetségprogram egyedülálló és innovatív módon nyújt értéket a fiatal vezetőknek, egy pályája elején álló egyetemista számára pedig ugródeszkaként szolgálhat meghatározó szereplővé kiemelve őt korosztályából, hogy utána ő és kortársai közösen jelentős fenntarthatósági hatást érhessenek el. Fontos számunkra, hogy akik a programban részt vesznek a fenntarthatóság iránti küldetés tudattal rendelkezzenek és hatást akarjanak elérni a környezetükben.” – emelte ki Károlyi Zsuzsanna, az E.ON marketing és kommunikációs vezetője.

 

2015 óta minden évben egy egyetemi hallgató is részt vehet a programban köszönhetően a szponzorok támogatásának, ezzel lehetőséget biztosítva arra, hogy már az egyetemi tanulmányai közben széleskörű ismereteket szerezzen a fenntarthatóság témájában a globális és hazai trendekről és a vállalati gyakorlatokról. „A fiatal vezetők képzésén túl az egyetemisták támogatására is hangsúlyt kell fektetni, hiszen így már karrierjük alapozása is a fenntarthatóság értékeivel összhangban történik.” – mondta Márta Irén a BCSDH Igazgatója.

 

A döntőben Birkás Balázs, a Szent István Egyetem levelezős Műszaki menedzser hallgatója, Galavics Diána, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának,nemzetközi gazdálkodás alapszakos hallgatója és Méhész Balázs, az Eötvös Lóránt Tudományegyetem Nemzetközi gazdálkodás alapszakos hallgatója vehettek részt. A pályázók előadásaikban, arról beszéltek, hogyan fejlesztenék egyetemüket a fenntarthatóság jegyében.

 

A szakmai zsűri tagjai: ifj. Chikán Attila (ALTEO), Károlyi Zsuzsanna (E.ON), Kelemen Attila (ProSelf), Márta Irén (BCSDH), Szederkényi Zita (BCSDH), Török László (MAZAK).

Köszönjük munkájukat!

 

„A jövő vezetői” ösztöndíjprogram támogatói 2021-ben:

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?