„Social” mérőszámok és fenntarthatósági jelentéstétel – Megtartottuk az évzáró ESG munkacsoportülést

2021-ben utoljára ült össze az ESG munkacsoport, ahol egyáltalán nem érezhettük az év vége közeledtét, ismételten magas részvételi aránnyal és két remek előadással zárhatjuk az idei esemény-sorozatunkat.

Elsőként Nagy Gréta, a Dandelion Kft. ügyvezető igazgatójával jártuk körbe az ’S’ (Social) társadalmi mérőszámokban rejlő lehetőségeket egy koppenhágai pszichoszociális kérdőív kapcsán, ami egy nemzetközileg alkalmazható gyakorlat a dolgozói jól-lét megállapításához. Gréta megosztotta velünk, hogy általánosságban milyenek is a jó mérőszámok, illetve milyen olyan kimutatások, rendszerek érhetőek el a szervezeteken belül, amiket a vállalat integrálni tud az ESG keretrendszerébe. A cél, hogy ellenálló, kockázatokat alacsonyan tartó vállalatok lehessünk, aki környezetileg és társadalmilag is felelősen működnek.

A két előadás között megkérdeztük a résztvevőket arról, mik a legnagyobb kihívásaik az ESG területén, melyre az alábbi válaszokat kaptuk.

A találkozó második felében Flórián László, a Rossmann Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója vezette végig a résztvevőket a Rossman fenntarthatósági auditján. László előadásából egyértelműen megmutatkozott a munkavállalóikra helyezett fókusz, hogy a konzekvens visszajelzés kultúrával miként erősíthető a munkavállalói lojalitás. László operatív vezetőként mindenre fókuszál, ami a vevő felé látszik. Bevallása szerint 5 éve találkozott először a karbonlábnyom fogalmával és megmutatta számunkra, ma hol tartanak ezen a területen. Az audit kapcsán a legnagyobb kihívást az adatgyűjtés jelentette számukra, a cél pedig a már megtörtént karbonlábnyom felmérés után a CO2 csökkentéssel kapcsolatos célok kitűzése és transzparens nyomon követesé.

Köszönjük a szponzorainknak:

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?