Az ING ismertette a 2 ° C-os szcenárió-elemzési módszerét a vállalati hitelezési portfóliókhoz kapcsolódóan

Az ING Bank megkezdi 500 milliárd eurós hitelállományának az átalakítását a párizsi megállapodás céljainak elérése érdekében, miután kidolgozta a 2˚ befektetési kezdeményezés (2˚ii) szerinti pontos módszert. A Párizsi Megállapodás célja, hogy az éghajlatváltozás következtében a globális felmelegedés maximum két fok vagy annál alacsonyabb legyen.

Az ING már több éve dolgozik azon, hogy hogyan lehet a klímaváltozás hatását a hitelezési portfolión a leghatékonyabban mérni. Miután először emisszió-finanszírozási alapon történő megközelítéssel próbálkozott, amelyet végül is nem lehetett használni, más módszereket keresett a méréshez és a hitelportfolió átalakításához.
2018 elején az ING 2˚ii-val együttműködve kiterjesztette a vállalati hitelezési portfoliókra a kezdeményezés tőke – és kötvényportfóliókra meglévő 2 ° C-os forgatókönyvi elemzési keretét – az úgynevezett Párizsi Szerződés Tőke Átmeneti Felmérés, másként a PACTA eszközét. Ennek eredményeképpen a 2˚ii és az ING együttesen vezető szerepet töltött be, és sikeresen kifejlesztett egy olyan módszertant, amely alapul szolgálhat a nemzetközi bankok számára a tudományos alapokon kijelölt céljaikra vonatkozóan. Az ING ezt nevezi Terra megközelítésnek.


„Nagy örömmel tölt el, hogy olyan multinacionális bank, mint az ING, segített nekünk kidolgozni ezt a módszertant pénzügyi szolgáltatók számára ” – mondta Jakob Thomä, a 2˚ii ügyvezető igazgatója. „A módszertan – és ennek eredményeképpen 2 ° C-ra igazított portfóliók – fontos szerepet játszhat az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Reméljük, hogy a többi bank követni fogja és elfogadja ezt a módszert. ”
Más mérési módszerekhez képest ez a tudományos alapú megközelítés végső soron jelentős hatást gyakorolhat, mivel lehetővé teszi a bankoknak, hogy pénzüket olyan technológiák finanszírozása felé irányítsák, amelyek alacsony széndioxid-kibocsátású jövőt támogatnak azok helyett, melyek csak a szénben gazdag múltat mérik.
A megközelítés azokra az ágazatokra összpontosít, amelyek a legtöbb üvegházhatást okozó gázkibocsátást eredményezik. Azokra a technológiai változásokra is összpontosít ezen kívül, amelyeket az említett ágazatokban a vállalatoknak meg kell tenniük annak érdekében, hogy összhangba kerüljenek a Párizsi Megállapodás éghajlati céljaival.
Nem elegendő például az autógyártók számára a károsanyag-kibocsátás csökkentése kevesebb benzinüzemű személygépkocsival – még több elektromos autót is szükséges gyártaniuk.
„A bankoknak felelősségük van abban, hogyan finanszírozzák a változásokat és mi teszünk is érte” – mondta Isabel Fernandez, az ING Wholesale Banking vezetője, aki bejelentette a Terra módszert a San Franciscoi Globális Éghajlati Csúcstalálkozón. „Hisszük, hogy a Terra lehetővé teszi számunkra, hogy valódi különbséget tegyünk.”
A PACTA eszközhöz hasonlóan a Terra szintén nyílt forrású. Az ING együttműködik más bankokkal és érdekelt felekkel, hogy ösztönözze őket arra, hogy ezzel a módszertannal dolgozzanak.
„Minden bank számára előnyös lesz ez az iparági szabvány, nagyobb átláthatóságot ad a párizsi megállapodás éghajlati céljaival való összehangolásukhoz, és ennek következtében a kollektív hatékonysághoz az éghajlatváltozás elleni küzdelemben” – tette hozzá Fernandez.
Bővebben: www.ing.com

Bővebb informáciért tekintse meg az ING videóját.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?