Az élményszerű oktatásban áttörést ígérő alkalmazással jutott be egy magyar fiatalokból álló csapat a világ egyik legrangosabb fejlesztői versenye, a Microsoft Imagine Cup döntőjébe. Az Innobie Eddie elnevezésű alkalmazása a Microsoft központjában, Redmondban szállt versenybe 47 másik csapattal, amelyek a világ minden tájáról érkeztek.

Megelevenednek a tankönyvi lapok az Eddie nevű okostelefonalkalmazásban. A telefon kamerája elé helyezve a tankönyvi illusztrációk animációban, videóban vagy egy térbeli modellben jelennek meg, amelyeket körbe lehet forgatni, alulról, felülről meg lehet őket vizsgálni. Az Eddie kiterjesztett valósággal teszi élményszerűbbé, interaktívabbá és izgalmasabbá az általános iskolások tanulási folyamatát úgy, hogy ehhez nem kell átalakítani a meglévő tankönyveket. Finnországban már érdeklődnek az alkalmazás iránt, de várhatóan Magyarországon és a világ más tájain is egyre keresettebb lesz, miután bejutott a Microsoft Imagine Cup nemzetközi innovációs verseny döntőjébe.

 

„Rendkívüli eredménynek és megtiszteltetésnek tartjuk, hogy mi képviselhettük Magyarországot az Imagine Cup döntőjében. Attól függetlenül, hogy komolyabb díjjal nem térünk haza, soha nem voltunk még ilyen nívós és brutálisan erős versenyen, szóval rengeteg tapasztalatot és élményt gyűjtöttünk, amit mind-mind bele fogunk építeni az alkalmazásunkba.” – mondta Muhi Kristóf, az Eddie-t jegyző Innobie vezető fejlesztője. A részvételnek hála, még több iskolával, diákkal tudják megismertetni az alkalmazásukat Magyarországon és Európában. Noha nem értek el olyan eredményt, mint például a 2016-ban ringbe szálló, kategóriájában bronzérmes or

vosi szimulációs alkalmazás, az InSimu, az már az óriási eredmény, hogy az Eddie-t megalkotó Innobie – Kelet-Közép-Európa hat másik csapatával együtt – bejutott a nemzetközi döntőbe. A megmérettetésre a Microsoft magyarországi szakértőivel készültek, a fejlesztők pedig a Microsoft által ingyenesen biztosított eszközöket vettek igénybe az applikáció megalkotásakor: Azure Web App-et, Azure CosmosDB-t, Azure Active Directory-t és Microsoft Cognitive szolgáltatásokat.

„Az Innobie lehet a legújabb magyar startup, amely egy jó ötlettel és annak világszínvonalú megvalósításával, meghódítja a világot” – nyilatkozta Csanak Gabriella, a Microsoft Magyarország Marketing- és operatív igazgatója. „Az Eddie a kézzelfogható példa arra, hogy a Microsoft olyan eszközöket ad a fejlesztők, a felhasználók és a szervezetek kezébe, amelyekkel valóban többre lehetnek képesek”. Az Eddie azért is kapott kitüntetett figyelmet a Microsofttól, mert épp azt a szemléletváltást erősíti az oktatásban, amelynek révén a gyerekek már általános iskolás korban megszerethetik az informatikát. „Szeretnénk, ha a gyerekek nemcsak használói lennének a technológiának. Az Eddie arra inspirálhatja a kicsiket, hogy később, fiatal felnőttként, maguk is alkalmazásokat fejlesszenek. Hiszen alapvetően egy kreatív ötletre van szükség, a kódoláshoz szükséges tudást és a korszerű eszközöket mindenki meg tudja hozzá szerezni.”

Eddie „szülei” lelkes egyetemisták, akik – két vizsgaidőszak között – egy nemzetközi startup alapításába fogtak. A vállalkozás vezető fejlesztője, Muhi Kristóf szerint nem kell mindenkinek értenie a számítástechnikához a csapatban: legalább ennyire fontos, hogy legyen, aki rálát a hazai oktatásra, ismeri a diákok látásmódját, igényeit, a tanítók fenntartásait, a valós igényeket és kihívásokat. Az Innobie tagjai között van dizájner, fejlesztő, modellező, egyikük pedig a kapcsolatteremtéssel foglalkozik. Muhi Kristóf szerint a mai tanítási gyakorlatban gyakran a figyelem elterelésre alkalmas kütyüként tekintenek az okostelefonokra, pedig alkalmassá lehet őket tenni arra is, hogy támogassák az oktatót a tanításban.

A Microsoft Imagine Cup a világ egyik legrangosabb, fiatal fejlesztők számára megrendezett nemzetközi versenye. Az idei már a 16-ik alkalom volt, hogy a verseny döntőjére a Microsoft Redmondba, a cég központjába hívta a legjobbakat. Világszerte mintegy 1,8 millió diák indult a versenyen, vagyis az, hogy az Innobie a redmonti döntőbe került, önmagában is óriási teljesítmény. A magyaroknak ez eddig mindig sikerült.

Közös harcot indít a közúti közlekedésbiztonság javítása és az ittas vezetés visszaszorítása érdekében a HEINEKEN Hungária és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB). Ennek létjogosultságát a statisztikák is alátámasztják: ezek alapján az idei év első hat hónapjában 12,6%-kal magasabb volt az ittasan okozott személysérüléssel járó balesetek száma, mint tavaly ugyanekkor. A most aláírt szándéknyilatkozat nyomán körvonalazódó együttműködésben kimagasló marketingtámogatást kap a felelős alkoholfogyasztás és a józan vezetés üzenete.

David Coulthard Formula-1 versenyző, a Heineken „Ha vezet, soha ne igyon!” kampányának nagykövete jelenlétében írta alá Óberling József rendőr ezredes, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke, illetve Pálfalvi Márta, a HEINEKEN Hungária emberi erőforrás és vállalati kapcsolatok igazgatója Budapesten azt a szándéknyilatkozatot, amely megalapozza az ORFK és a HEINEKEN Hungária együttműködését a hazai közúti közlekedés biztonságosabbá tétele, az ittas vezetés visszaszorítása és az alkohollal összefüggő közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében.

A HEINEKEN Hungária legutóbb idén húsvétkor hívta fel a figyelmet célzott kampányával az ittas vezetést veszélyeire: Tóth Edu komikus segítségével népszerűsítették a HEINEKEN által támogatott ingyenesen letölthető „SofőrHívó” mobilalkalmazást. Ezzel a poharazgatni vágyók akár húsz sofőrszolgálat valós idejű ajánlatából választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet a biztonságos hazajutás érdekében.

Az Ázsiai-Európai Vízügyi Együttműködés (ASEM Water) több mint 50 tagországát képviselő magas rangú állami, kormányzati vezetőknek, az eurázsiai vízipari, tudományos és technológiai intézetek, szakmai szövetségek, ipari kamarák, nemzetközi pénzügyi intézmények legfelsőbb vezetőinek és szakértőinek részvételével Eurázsiai Vízügyi Konferencia kerül megrendezésre Budapesten 2018. szeptember 13-14-én.

A konferencia fővédnöke: Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, szervezője a Magyar Vízipari Klaszter és az ASEM Water, társszervezője a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség.

A nemzetközi tanácskozás kiemelt jelentőségű, hiszen a magyar vízipar és vízdiplomácia aktív nemzetközi szerepvállalásának köszönhetően több mint 200 szakértő, potenciális üzleti partner érkezik Budapestre, hogy a kontinenseken átívelő vízügyi kihívások mentén tapasztalatot és eszmét cseréljenek, valamint kiszélesítsék piaci, gazdasági kapcsolataikat. A konferencia hivatalos nyelve angol, magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Ne mulassza el a különleges alkalmat! Jegyezze be a naptárába: az Eurázsiai Vízügyi Konferencia várja Önt 2018. szeptember 13-14-e között Budapesten!

További információ és jelentkezés: www.asemwaterbudapest2018.hu

Márta Irén, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) igazgatója a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának 2018. évi Pro Facultate Díját vette át a kar diplomaátadó ünnepi tanácsülésén 2018. július 25-én.

Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita a Gazdálkodástudományi kar dékánja, Dr. Gulácsi László tudományos rektor-helyettes és Dr. Szántó Richárd oktatási dékán-helyettes adták át a díjat Márta Irénnek, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért képviseletében az üzleti életben elért eredményeinek elismeréseként, valamint a Gazdálkodástudományi Karral együttműködve, a szakma felsőfokú gyakorlati és tudományos fejlesztése érdekében kifejtett tevékenységéért, köszönete és nagyrabecsülése jeléül.

***

A Gazdálkodástudományi Kar rangos Pro Facultate Díját 2010-ben alapították a kar hírnevének és tekintélyének növelésében kiemelkedő szerepet játszó személyek elismerésére az üzleti és az akadémiai együttműködés területén. A díjat évente egy alkalommal a Gazdálkodástudományi Kar Dékáni Kabinetjének javaslatára a tanévzáró Kari Tanács ítéli oda. A díjazott személyére a kari szervezeti egységek vezetői tehetnek javaslatot.

A magyar beszállítók évente több mint 1000 tonna salátával és zöldséggel, 600-800 tonna marhahússal, közel 2 millió darab tojással és 10 000 tonna csirkehússal látják el a hazai és a régiós McDonald’s-hálózatot. E vállalkozások szerint megéri McDonald’s-beszállítóvá válni, mert az étteremlánc hosszú távon is stabil, kiszámítható partner, a beszállítói státusz megszerzéséhez szükséges szigorú minőségi és élelmiszerbiztonsági követelmények teljesítésével pedig nem csak a környező országok McDonald’s éttermeivel bővülhet az ügyfélkörük, de ez a partnerség a potenciális megrendelők szemében is kifejezetten előnynek számít.

Három évtizeddel ezelőtt nyitotta meg első magyarországi éttermét a McDonald’s. Az étteremlánc azóta folyamatosan stabil hazai beszállítói körre támaszkodik: az állandó kínálatban felhasznált csirkehús, ketchup és más szószok, friss hagyma, uborka, tojás és méz hazai gazdaságokból érkezik, ahogyan a hamburgerek alapanyagául szolgáló marhahús, saláta, paradicsom egy része is. A hazai termelők egybehangzóan állítják, hogy a piacon kézzel fogható versenyelőnyt jelent számukra, hogy képesek megfelelni a McDonald’s magas szintű elvárásainak. A cégvezetők abban is egyetértenek, hogy a Meki-beszállítói lét stabilitást és kiszámíthatóságot jelent a vállalkozások számára, a korszerű termelési és minőségbiztosítási módszerek alkalmazása és a szigorú – adott esetben a hatályos jogszabályokon túlmutató – előírások teljesítése pedig minden hazai kkv-nak előnyére válik.

Kiváló ajánlólevél a beszállítói státusz

„Az élelmiszeripari szakemberek között köztudott, hogy a McDonald’s minőségi, élelmiszer-biztonsági és egyéb (pl.: állatjóléti) elvárásai túlmutatnak azon, amit kiváló minőségű élelmiszer alapanyagokkal szemben rendszerint elvárnak a megrendelők. A McDonald’s-beszállítói státusz így a jövőbeni partnereink számára azt bizonyítja, hogy a legmagasabb szintű elvárásoknak is meg tudunk felelni”

fogalmazott Dr. Németh Zoltán, a Capriovus ügyvezető igazgatója. A Capriovus másfél évtizede tartozik a McDonald’s beszállítói közé, évente közel 2 millió fertőtlenített héjú tojást illetve főzött, tisztított kemény tojást értékesít az étteremlánc számára. Hasonlóan látja Kovács Róbert, a Tendon Kft. ügyvezető tulajdonosa is, aki szerint McDonald’s-beszállítónak lenni komoly rangot jelent a szakmában. Kovács Róbert 1990 óta dolgozik a vállalattal, saját cégével, a Tendonnal pedig 2006-tól évente 600-800 tonna kicsontozott marhahúst szállítanak a vállalat húspogácsákat készítő partnerének – ez az alapanyag így a lánc közép-európai éttermeibe is eljut. Egybecsengenek mindezzel az Eisberg Kft.-n keresztül évi mintegy 600 tonna salátát beszállító, az étteremhálózattal két évtizedes közös múltra visszatekintő Becsey Zoltán tapasztalatai is. Úgy látja, hogy a McDonald’s minősített beszállítói státusz megléte – amelyhez a saláták tápanyag-utánpótlása, öntözése, növényvédelme és betakarítása során az általános előírásoknál sokkal szigorúbb szabályok betartása szükséges – fontos fegyvertény az új partnerekkel történő tárgyalások során.

A beruházások is McD-konformak Vállalatunk életében számos beruházást, köztük. az optikai osztályozó-berendezés üzembe állítását a McDonald’s kiszolgálása tett szükségessé – mondja Gazsi Zoltán, az Eisberg Kft. ügyvezető igazgatója.

„A komoly sztenderdeknek való megfelelés sok energiába kerül, de betartásuk által csökkenthetőek a kockázatok, így a cégek hosszú távú, fenntarthatóbb pályára tudnak állni, azaz megtérülő befektetésről van szó.”

A McDonald’s magyarországi indulásakor az Eisberget bízta meg a salátabeszállítások koordinálásával, azaz a két cég az első pillanattól együtt dolgozik, és együtt fejlődik. Jelenleg az Eisberg termelésének közel 40 százaléka kerül az étteremlánc vendégeinek asztalára, ezen belül az ausztriai piac súlya a nagyobb. Becsey Zoltán gazdaságában a fejlesztési céltól függetlenül minden beruházás esetén vizsgálják, hogy az megfelel-e a McDonald’s által támasztott követelményeknek.

„Ez a betakarítás gépesítése esetében pl. azt jelenti, hogy betartjuk a vállalat azon követelményét, hogy a göngyöleg semmilyen formában nem érintkezhet az adott tábla termőtalajával”

– mondja a szakember. A Capriovus beruházási döntéseit szintén meghatározza a partnerség: a cég mélyalmos tojótelepét például eleve a McDonald’s igényeinek megfelelően alakították ki, szem előtt tartva az étteremlánc egyedi és szigorú állatjóléti követelményeit.

Stabilitást, kiszámíthatóságot jelent a partnerség

„A beszállítói státusz rendkívül stabil, hosszú távú üzleti kapcsolatot jelent, persze csak az igen szigorú elvárások folyamatos teljesítése esetén”

– véli Kovács Róbert. Szintén a stabilitást emelte ki Lóczi János, a Szentesi Gazdaszövetkezet Kft. ügyvezető igazgatója, aki szerint McDonald’s-beszállítóként a közel három évtizedes üzleti kapcsolatuk egyik legfontosabb eleme a kiszámíthatóság, ami tervezhető működést tesz lehetővé. A kft. az évi közel félezer tonna hagyma mellett számottevő mennyiségű koktélparadicsomot, uborkát és erős paprikát szállít az Eisbergen keresztül a McDonald’s-nak – ez a teljes termelésének 85%-át jelenti -, termékei eljutnak az osztrák, román, lengyel éttermekbe is.

„Partnereink azt tartják rólunk, hogy a McDonald’s kiszámítható, igényes partner, nem váltogatja a beszállítóit negyedévente, nem vásárol bizonytalan eredetű alkalmi alapanyagokat a minőségi és élelmiszer-biztonsági kérdéseket háttérbe szorítva, csupán a pillanatnyi üzleti érdekeket szem előtt tartva”

– mondta Papp Zoltán, a McDonald’s Magyarország ellátási hálózatért felelős szenior osztályvezetője. Hozzátette:

„olyan beszállítókkal működünk együtt, akik elkötelezettek cégünk általános, felelős és etikus üzleti tevékenységet rögzítő alapelve iránt”.

Erre kiváló példa, hogy a vállalat csirkehús-beszállítója, magyar családi tulajdonban lévő Master Good-csoport baktalórántházi telepe nyerte el elsőként Európában a McDonald’s Flagship Farm, azaz Mintafarm minősítést. A Master Good ezzel a teljesítménnyel bizonyította, hogy képes eleget tenni a vevők és az iparág elvárásainak olyan kérdésekben, mint a biobiztonság, az állatjólét és állategészségügy anélkül, hogy engednének a környezetbarát termelésre vagy a hatékony gazdálkodásra vonatkozó elvárásaikból. A szakember szerint a McDonald’s minőségpolitikája olyan komplex, logikus rendszer, amelynek megismerése és elemeinek átvétele minden magyarországi kkv számára hasznos lehet.

Partnerünk az MLBKT  az idén is díjazza a kiváló szakmai projekteket!

Olyan innovatív, a logisztikai területen előremutató ötleteket díjaznak, melyek az utóbbi 1-3 évben valósultak meg a logisztika és az ellátásilánc menedzsment területén. A projekteknél kiemelt hangsúlyt kap a fenntarthatóság szerepe, legyen szó a logisztikai tevékenységek újratervezéséről, új rendszerek/technológiák bevezetéséről vagy az ellátási láncokban bevezetett hatékony átszervezésekről.
A nagyvállalatok mellett kiemelten várják a kis-és középvállalatok, vagy akár szervezeti egységek jelentkezését is. A pályázatra bármilyen logisztikai tevékenységet folytató cég jelentkezhet.
Az első helyezett vállalat – a dicsőségen túl – meghívást kap az MLBKT kongresszusára, ahol eredményes munkáját megismertetheti a közönséggel és kötetlenül kapcsolatokat építhet. A sikeres projektről cikk készül a Logisztikai Híradó Fókusz rovatába és egy releváns szakmai program keretében a vállalatnak lehetősége nyílik bemutatkozni a tagság számára.

Jelentkezési határidő: 2018. július 31.

A Pályázati felhívás itt található.

Elkészült Magyarország önkéntes nemzeti beszámolója a nemzetközi Fenntartható Fejlődési Keretrendszer 2030-ban foglaltak hazai végrehajtása terén elért haladásról, amelyben az üzleti szektorról szóló részhez a BCSDH nyújtott szakmai segítséget.

A Külügyminisztérium kérte fel a Magyarországi Üzleti Tanácsot a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH-t), hogy legyen szakmai partnere a jelentés üzleti szféra fejezetének elkészítésében. Az Üzleti Tanács a tagvállalatok körében végzett felmérésen túl nyolc partnerszervezetet vont be, hogy minél szélesebb konszenzuson alapuljon a szakmai anyag, amely egy egyeztető fórumon került véglegesítésre.

A hazai jelentést tartalmazó dokumentum az ENSZ Gazdasági és Szociális Ügyek Főosztályának (UN DESA) Fenntartható Fejlődési Részlege által kezelt, alábbi weboldalon került publikálásra: https://sustainabledevelopment.un.org/index.php?page=view&type=30022&nr=622&menu=3170.

Hazánk az önkéntes nemzeti beszámoló elkészítésén túl az ENSZ 2018-as Magas Szintű Politikai Fórumán, New Yorkban egy 15 perces prezentáció keretében kerülnek ismertetésre a hazai riport főbb eredményei. A prezentációt Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter úr mutatja be.

A bevont BCSDH partnerszervezetek:

Francia-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara,  Joint Venture Szövetség, KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért, Magyar Adományozói Fórum, Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara, Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége,  Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara

Köszönjük a szakmai munkájukat!

 

A jelentés itt olvasható.

 

Hiába lógnak egész nap a neten, a digitális bennszülöttként aposztrofált kamaszok nem tudatosan és nem kellő biztonsággal használják a rendelkezésükre álló technológiai eszközöket – derül ki a a 21. Századi Oktatásért Alapítvány Microsoft megbízásából kidolgozott módszertanán alapuló felméréséből, amelyben 25 Innovatív Iskolában mérték fel a 13-18 éves tanulók digitális kompetenciáit.

A megfelelő szintű digitális készségek nélkül egyre kevesebbet ér a diákok felkészültsége, az Országos Kompetenciamérés egyelőre azonban csak a tanulók matematikai és szövegértési teljesítményéről ad képet. „Pedig a problémamegoldó képesség, a kreativitás és a kritikus gondolkodásmód egyaránt kellenek ahhoz, hogy az iskolapadban ülő fiatalok megfeleljenek a 21. századi kihívásoknak és a munkaerőpiaci elvárásoknak” – véli Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. Ezért született meg az EU DigComp 2.0 keretrendszerén alapuló egyedi kutatási módszertan, majd február és március hónapban lezajlott a terepmunka is. A 25 Microsoft innovatív iskolát és több mint 2 700 tanulót bevonó felmérés kitalált, de hétköznapi szituációkban vizsgálta a diákok digitális képességeit. Fel kellett ismerniük például az álhíreket, leolvasni az online vásárláshoz szükséges bankkártya-adatokat, kiválasztani a megfelelő kommunikációs platformot egy videó megosztásához vagy egy várható dolgozattal kapcsolatos kérdésfelvetéshez. A mérés módszertana az EU DigComp 2.0 keretrendszerén alapul, és a digitális kompetencia öt fő területére fókuszál: információk keresése, szűrése és értékelése, problémamegoldás, online biztonság, tartalomelőállítás, kommunikáció.

A felmérés tanulsága szerint a diákoknak főként az okoz fejtörést, ha a világhálón kell válaszok után kutatniuk, majd mérlegelni és értékelni a találtakat. A célzott internetes keresés, az adatfeldolgozás és az álhírek felismerésének képessége a tesztet kitöltő intézmények mindegyikében fejlesztésre szorul. A többi négy dimenzióban (problémamegoldás, biztonság, tartalomelőállítás, kommunikáció) átlagosan jobb, 50% feletti eredmények születtek, de nagyobb szórással, így jól látható, hogy hol van az adott iskolában lemaradás, mit érdemes beépíteni a jövőben a tananyagba. A diákok a tanult megoldási sémákkal ugyan jól elnavigálnak a digitális térben, de könnyen el is vesznek, ha olyan problémával találják szemben magukat, amelyre kreatív és újszerű módon kellene reagálniuk. Nagyobbnak tűnik a komfortfaktor az online kommunikáció és a csoportmunka megoldásoknál, ahogyan a hagyományos informatika tantárgy keretén belül megismert irodai programok funkcióival is tisztában vannak a tanulók, a programozási feladatok és a szerzői jogok kérdésköre ugyanakkor már némi fejtörtést okozott. Az eredmények alapján tovább hangsúlyozandó a biztonságos eszköz- és internethasználat, valamint a személyes adatok védelmének fontossága és lehetőségei is.

Nem elég beleszületni a technológiai forradalomba, a digitális kompetencia tanult és folyamatosan fejlesztendő képesség. Az okoseszközök nyomkodásától a tudatos, biztonságos eszköz- és internet használatig, a netikett elsajátításáig és az álhírek felismeréséig hosszú az út, és a fiataloknak is szükségük van az iránymutatásra” – összegezte a kutatás eredményét Szentkuti Gabriella.

De vajon hogyan és kitől kellene elsajátítaniuk ezt a fajta tudást? A fejlesztés a Microsoft ügyvezető igazgatója szerint a kormányzat, az oktatási intézmények és az infokommunikációs iparág közös felelőssége, egyben pedig közös érdeke is. „Az oktatási rendszer nem teheti meg, hogy a kapukon kívül hagyja a valóságot, követnie kell a változásokat, ebben pedig a Microsoft is elkötelezett partner” – tette hozzá Szentkuti Gabriella. Az intézmények digitális transzformációját az Innovatív Iskola és Innovatív Pedagógus Program keretében szemléletformáló módszertannal, célzott képzésekkel és önértékelési rendszerrel is segíti a cég. Az új generációs tudás megszerzését szolgálják a Microsoft oktatóprogramjai és olyan digitális eszközök, mint a Minecraft for Education, a OneNote Classroom vagy a Skype in the Classroom.

A Pannonia Ethanol Zrt. cégneve 2018. július 1. napjától kezdődő hatállyal a következőképpen módosult:

 

A Társaság cégneve: Pannonia Bio Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A Társaság rövidített cégneve: Pannonia Bio Zrt.

 

Szeretnénk továbbá felhívni a figyelmüket, hogy Társaságunk egyéb adatai (székhely, cégjegyzékszám, adószám, képviseletre jogosultak) nem változnak.

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a cégnévváltozás a Társaságnál bevezetett termékdiverzifikációhoz kötődik, amelynek révén Társaságunk további környezet és klímabarát termékeket kíván előállítani.

 

A cégnévváltozás a Pannonia Ethanol Zrt-vel megkötött szerződéses jogviszonyok feltételeit és a szerződéses kötelezettségvállalásokat nem érinti.

 

Társaságunk 2018. július 1. napját követően változatlan módon, korábbi üzleti gyakorlatának megfelelően, de az új cégnéven, mint Pannonia Bio Zrt. áll beszállítói rendelkezésére.

 

Tájékoztatjuk továbbá üzleti partnereinket, hogy Társaságunknak 2018. július 1. napját követően nem áll módjában befogadni olyan számlát, elfogadni olyan teljesítést, amelyen nem az új cégnév szerepel, ezért amennyiben Ön érintett e kérdésekben kérjük, hogy a számla kiállításakor vagy Társaságunk által az Ön részére kibocsátott számla kiegyenlítésekor legyen tekintettel a cégnévváltozásra és a kapcsolódó dokumentumokon szíveskedjen a Pannonia Bio Zrt. cégnevet feltüntetni.