A pénzügyi vállalat a TOP Employers Institute nemzetközi kitüntetését az ideális munkahelyi környezet megteremtéséért és az emberközpontú humánerőforrás-tevékenységéért vehette át február 14-én, Amszterdamban. A díjért hazánkból biztosítási, autó-elektronikai, dohányipari és gyógyszeripari társaságok is versengtek.

A 2001-ben alakult vállalat sikereihez nagyban hozzájárul, hogy a kollégák rendszeres tréningeket kapnak, mentorok segítik a munkájukat és beilleszkedési programokon is részt vesznek. A jól teljesítő szekciók számára csapatépítő programokat szerveznek. A Jól-Lét Program a napi feszültség feloldására szolgál, lehetőséget teremt a közös sportra, kikapcsolódásra, egyúttal stressz-menedzsment technikákat is nyújt, míg a Számíthatsz Ránk! program az alkalmazottak lelki egészségét óvja.

Független HR tanúsító cégként a Top Employers Institute globálisan méri fel a legjobb HR gyakorlatokat, és ezekhez képest értékeli a résztvevőket a tehetséggondozás, a munkaerő-tervezés, a tanulás és fejlesztés, teljesítménymenedzsment és a vállalati kultúra terén.

Mario Abela  a WBCSD igazgatója tartott előadást 2019. február 26-án „A jövő vezetői” tehetségprogram Alumni közösségének idei első találkozóján, melynek helyszínét a K&H Bank Zrt. biztosította.

Mario Abela tíz elgondolkodtató kérdésen keresztül vezette végig a résztvevőket az üzleti döntéshozatal új modelljén. A drasztikusan változó viszonyok között át kell értelmeznünk az érték és az értékteremtés fogalmát, és újra kell gondolnunk az olyan kérdéseket, mint például Mit jelent az érték a vállalatomnál? vagy Mire alapozzuk üzleti döntéseinket?, illetve Hogyan beszélünk erről a részvényeseinkkel?

A tíz fontos kérdés megvitatása után a résztvevők egy üzleti szimuláció segítségével játékos formában is kipróbálhatták, hogy hogyan tudnak ezekre a kérdésekre választ adni ebben a modern vállalati környezetben. Az üzleti szimuláció során a résztvevők megtapasztalták, hogy stratégiai, fenntarthatósági döntéseik milyen hatást gyakorolnak a cég részvényeinek értékére.

Ezúton is köszönjük támogatóinknak, a Coface Kft.-nek, az ING Bank-nak és az MVÜK Zrt.-nek.

Kedves Tagunk !  A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége ( LEO ) ezúton hív meg

szakmai reggelijére

Időpont: 2019. március 21, csütörtöki napon 10:00 -12:00 között
Helyszín: GUNDEL Étterem ( 1146 Budapest, Gundel Károly út. 4.  )
Előadóink:

Bukta Péter,  Budapest Fejlesztési Terv, Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. Igazgató :

       „Budapest fejlesztési irányai”.

és

Rácz József, Weishaupt Hőtechnikai Kft. Ügyvezető Igazgató :

       „ISH 2019 Frankfurt kiállítási beszámoló”

Részvétel LEO tagok számára ingyenes, nem-tagok részére: 7.000 Ft/ fő részvételi díj ellenében

REGISZTRÁCIÓ

 

Üdvözlettel:

   LEO Titkárság
   Istiván Rita
   Főtitkár
+ 36 309 708 433

Február 26-án a GREEN BRANDS Hungary ünnepélyes keretek között átadta a Magyarországon elsőként GREEN BRANDS-elismerést nyert márkáknak a GREEN BRANDS-védjegy kétéves használatára feljogosító oklevelet. A díjazottak között egy nagy nemzetközi kereskedelmi lánc, a Rossmann, két márkája, az enerBiO és az alterra, valamint a Frosch háztartási és a green care PROFESSIONAL ipari tisztítószer márka mellett, két magyar kkv, a Folprint Zöldnyomda Kft. és az INEST Nonprofit Kft. található. A sajtótájékoztatón a GREEN BRANDS-elismerésre a modern alumínium radiátorával aspiráló ALURAD Radiátor Invest Kft. is bemutatkozott.

A GREEN BRANDS független nemzetközi minősítő szervezet Németország és Ausztria után tavaly nyáron kezdte meg működését Magyarországon. A GREEN BRANDS szigorú nemzetközi módszertan szerint értékeli a márkák fenntarthatósági teljesítményét, szoros együttműködésben az átfogó kritériumrendszert kidolgozó és a GREEN BRANDS Indexet megalkotó bécsi kutatóintézettel, a Sustainable Europe Research Institute-tal, valamint az auditokat végző – és a kritériumrendszer megalkotásában is részt vevő – szintén bécsi székhelyű ALLPLAN környezetvédelmi tanácsadó céggel.

A Shell februárban megjelent tanulmánya szerint a cseppfolyós földgáz (LNG) jelentős lehetőséget rejt magában, hogy tisztábbá és gazdaságosabbá tegye a szállítmányozási üzemanyag-ellátást, és csökkentse a hajók és nehéz tehergépjárművek által kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét.

A “Cseppfolyós földgáz – Új üzemanyag a hajók és teherautók számára? – Tények, trendek és perspektívák” című LNG tanulmányt a Shell készíttette a German Aerospace Centerrel (Német Légügyi és Űrkutatási Központ, DLR) és a Hamburgi Műszaki Egyetemmel (TUHH) együttműködve, ezzel járulva hozzá a zöldebb üzemanyagokról szóló széleskörű vitához.

Herstal LNG truck station photo shoot, Herstal, Belgium, 2018..701314

2040-ig világszerte 6 000 nagyméretű, LNG-meghajtású hajóval, az EU-ban pedig 480 000 LNG-meghajtású teherautóval számolva, a szállítmányozásból adódó üvegházhatást okozó gázok mennyiségét 132 millió tonnával lehetne csökkenteni, illetve – a motortechnológiától függően – 4,5 millió tonnával a nagy teherbírású közúti szállításban. A teherautók esetében a bio-LNG 30%-os bekeverési aránya további 20%-os csökkenést tenne lehetővé. Jelenleg a teljes németországi szállítmányozási szektor hozzávetőlegesen 166 millió tonna üvegházhatású gázt termel.

Nagy lehetőséget látunk az LNG felhasználásában a szállítmányozás területén, különösen a nagy energiaigényük miatt viszonylag magas üzemanyag-felhasználású konténerszállító hajók esetében. Másrészt pedig az utasszállító hajók még inkább úttörő szereppel bírnak. A tengeri hajók üzemanyagaként jelenleg használt nehézolaj LNG-vel való kiváltása jelentős kibocsátási előnyöket eredményezne” – mondta Dr. Jörg Adolf, a Shell németországi vezető közgazdásza.

A Nemzetközi Energia Ügynökség (NEÜ) előrejelzése szerint 2040-ig kétharmadával nő majd a nemzetközi gázkereskedelem, és ennek a növekedésnek a 80%-át az LNG fedi majd le. Míg napjaink gázfogyasztásának az LNG nagyjából 8-9%-át teszi ki, ez az arány 2040-ig körülbelül 14%-ra nő majd.

A közúti szállítmányozásban az LNG elsősorban a nehéz tehergépjárművek (NTG) számára jelent tisztább és gazdaságosabb alternatívát. Előre vetítve napjaink trendjeit 2040-ig, ezeknek a járműveknek a száma az EU-ban 307 000-rel fog nőni, így 2,76 millió lesz belőlük. 480 000 NTG (17%) rendelkezik majd LNG motorral és helyettesíti a 11,5 milliárd liternyi dízelfogyasztást mással.

A MOL Alapítványa 2018-ban első alkalommal hirdette meg a felhívást négy kategóriában: Jövő generációja, Kultúra, Környezetvédelem és fenntarthatóság, Társadalom. A Helyi Érték Program célja helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatása, amelyek a helyben élő emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítik, és helyi problémákra keresnek helyben adható válaszokat.

 

A felhívásra összesen 297 pályázat érkezett be. A szakmai értékelés javaslata és a MOL Alapítvány kuratóriumának döntése alapján összesen 109 pályázat – körzetenként legalább 2, legfeljebb 3 – 2019. április 1 – 22. között közönségszavazáson vehet részt. A körzetenként legtöbb szavazatot begyűjtő szervezet elnyeri a pályázatban igényelt max. 500.000 Ft támogatást, amelyet 2019. május és december között használhat fel tervei megvalósítására.

A projektekre a szavazatokat a MOL benzinkút hálózat kijelölt töltőállomásain adhatják le a vásárlók. A szavazatok összesítésére április 30-ig, a végső eredményhirdetésre legkésőbb május 3-ig kerül sor. 

A szavazási fordulóba bejutott szervezetek listája itt érhető el.

A beltéri növénytermesztéshez 95-98 százalékkal kevesebb víz, lényegesen kevesebb növényvédő szer szükséges, mint a szabadtérihez, és éghajlattól függetlenül bármilyen növényfajta termeszthető a világ bármely táján.

Olyan jövőről álmodnak a Tungsramnál, amelyben a zöldségek, gyümölcsök, fűszerek, kozmetikai és gyógyászati alapanyagul szolgáló növények termesztése évszaktól, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül akár irodaházakban, lakásokban, élelmiszerboltokban is történhet. Az innovativitásáról híres vállalat szakemberei gőzerővel vetették bele magukat a precíziós beltéri növénytermesztéssel kapcsolatos kutatásokba.

Az 1896-ban alapított Tungsram tavaly áprilisában tért vissza a világpiacra, az innovativitásáról mindig is híres vállalat nem csak folytatja eddigi fejlesztési tevékenységét a világítástechnika terén, hanem új, dinamikusan növekvő ágazatokba is befektet. Ezek egyike a precíziós beltéri növénytermesztés (indoor farming).

A precíziós beltéri növénytermesztés segítségével egységnyi területen sokkal nagyobb hozam érhető el a szabadtéri technológiákhoz képest

“2018 őszén létrejött a Tungsram Agritech üzletága. Célunk olyan világszínvonalú LED- és okosmegoldások kifejlesztése, amelyeket sikerrel használhatnak a precíziós beltéri növénytermesztés területén tevékenykedő vállalkozások” – mondja Sejpes Zoltán, a Tungsram Agritech vezetője.

A vállalatcsoport több mint 4000 embert foglalkoztat 22 országban, és globális versenystratégiájának fókuszában az olyan technológiák kidolgozása áll, amelyek megalapozzák majd a jövő iparágait.

“Az előrejelzések szerint a Föld népessége 2050-re több mint 9 milliárdra nő, azaz 70 százalékkal több élelmiszerre lesz szükség, mint jelenleg. A lakosság 70 százaléka ráadásul városokban fog élni, ezért teljesen új alapokra kell helyezni a mezőgazdasági termelést. Óriási hatékonyságnövekedésre van szükség, és a precíziós beltéri növénytermesztés éppen ezt teszi lehetővé. A polcrendszerek révén egységnyi területen akár több tízszeres kapacitás érhető el a szabadtéri technológiákhoz képest. Nem véletlen, hogy az indoor farming piac mérete a Strategies Unlimited független piackutató előrejelzése szerint a tavalyi 500 millió dollárról 2020-ra 1000 millió dollár fölé, 2024-re pedig több mint 6700 millió dollárra nő majd” – hívja fel a figyelmet Sejpes Zoltán.

Úgy véli, a Tungsram falai között felhalmozódott évszázados világítástechnikai tudás kitűnő alap arra, hogy bekapcsolódjanak a kutatás-fejlesztésbe ezen a területen is. A célok között szerepel egy olyan Közép-Kelet-Európában egyedülálló kutatóközpont létrehozása, ami felsőoktatási intézmények, mezőgazdasági és ipari partnerek részvételével vizsgálja, hogy az egyes növényfajtáknak mely életciklusban milyen mennyiségű és összetételű fényre van szüksége az optimális növekedéshez.

Első lépésként 2018 decemberében a vállalat háromoldalú együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá ipari szintű kutatási és fejlesztési tevékenység közös végzésére a magyarországi agrároktatás fellegvárának számító Szent István Egyetemmel és a Veresi Paradicsom Kft.-vel a magyar Innovációs és Technológiai Minisztérium fővédnöksége alatt.

“Olyan jövőről álmodunk, amelyben a zöldségek, gyümölcsök, fűszernövények, kozmetikai és gyógyászati alapanyagul szolgáló növények termesztése évszaktól, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül az emberek közvetlen közelében – akár irodaházakban, magánlakásokban, élelmiszerboltokban – is megvalósulhat” – teszi hozzá a szakember.

A LED-technológia segítségével biztosítható a növények számára az a színhőmérséklet, amely az adott életszakaszban a legintenzívebb növekedést, tápanyagfelhalmozódást hozza. A precíziós beltéri növénytermesztéshez ráadásul 95-98 százalékkal kevesebb víz, lényegesen kevesebb növényvédő szer szükséges, mint a szabadtérihez, és éghajlattól függetlenül bármilyen növényfajta termeszthető a világ bármely táján.

 

https://tungsram.com/

 

Ifj. Chikán Attilát, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. vezérigazgatóját választotta ismételten elnökévé a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért tisztújító közgyűlése

Budapest, 2019. február 26. – Ifj. Chikán Attilát választotta újra a szervezet vezetőjének a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) tisztújító közgyűlése. Az elmúlt három évben elnöksége alatt a szervezethez 27 új vállalat csatlakozott. A 83 tagvállalat a hazai GDP több mint 30 százalékát termeli. Mindemellett a szervezett elismertsége és láthatósága a közvélemény és a szakpolitika számára egyaránt nőtt.

Az újra megválasztott elnök munkáját egy négytagú elnökség segíti. Az elnökség újraválasztott tagjai Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja, Dr. Fábián Ágnes, a HENKEL Magyarország ügyvezető igazgatója, Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary ügyvezető igazgatója. A testület új tagjaként Nagy Grétát, a Dandelion Kft. ügyvezető igazgatóját a leköszönő Dr. Thomas Narbeshuber, a BASF Hungária ügyvezető igazgatója helyére választotta meg a közgyűlés. Az ő megbízatásuk – az elnök mandátumához hasonlóan – három évre szól. A BCSDH ügyvezetését továbbra is Márta Irén látja el.

A Felügyelőbizottság újraválasztott tagjai Pallaghy Orsolya és Dr. Fazekas Orsolya. A leköszönő Lakatos Sándor, az Inest ügyvezető igazgatójának helyére Kocsány Jánost, a Graphisoft Park SE vezérigazgatóját választotta meg a közgyűlés.

Szervezetünk jó úton halad – kezdte az elmúlt három év értékelését Ifj. Chikán Attila, a BCSDH elnöke – a tevékenységünk pedig évről évre egyre hatásosabb, hiszen a BCSDH által megvalósított programok mindegyike – az Action2020 Magyarország program és “A jövő vezetői” tehetségprogramunk is – kiemelkedő eredményeket ért el az elmúlt években.

A kormányzat felé is sikerült jelentős mértékben javítani a BCSDH ismertségét, láthatóságát. Állandósult a szervezet támogató szerepe a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsban (NFFT), illetve kifejezetten erős szakmai kapcsolat alakult ki a Köztársasági Elnöki Hivatallal is. Ugyancsak jelentős siker, hogy a Külügyminisztérium felkérésére a BCSDH – tagvállalatainak vezetőivel közösen – szakmai segítséget nyújtott Magyarország önkéntes nemzeti fenntarthatósági beszámolójának – azon belül az üzleti szektorról szóló rész – elkészítésében, amely a Fenntartható Fejlődési Keretrendszer 2030 hazai végrehajtása terén elért eddigi eredményekről szólt.

„Az utóbbi három év egyik legnagyobb eredményének ugyanakkor egyértelműen a Körforgásos Gazdaság Platform létrejöttét tartom, amely a BCSDH, a Holland Nagykövetség és az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére jött létre. A Platform célja az összefogás és tudásmegosztás a vállalati, a kormányzati és a tudományos szféra részvételével. Az alapítás óta már 55 tagvállalat írta alá az egyetértési nyilatkozatot, ez a szám pedig egyre csak növekszik.” – tette hozzá Ifj. Chikán Attila.

„Ami a jövőt illeti, mindezen tevékenységeket szeretnénk a már megszokott eltökéltséggel folytatni, fejleszteni a következő években is. Számos feladat áll előttünk: Az Action 2020 program lezárása és kiértékelése mellet új programot indítunk 2030-ig, amely már az SDG-khez kapcsolódik. A részletek kidolgozása még előttünk áll.” emelte ki a legfontosabb feladatait Ifj. Chikán Attila. „Célom továbbá, hogy még inkább megszilárdítsuk, illetve kiterjesszük a kormányzati és nemzetközi kapcsolatrendszerünket, a kölcsönös szakértői támogatás ugyanis nagyban hozzásegíthet minket a jövőbeni céljaink eléréséhez. Határozott elképzelésem, hogy a BCSDH-nak nyitnia kell a kisebb vállalatok felé is, hogy minél több céggel ismertethessük meg a fenntartható fejlődés eszményének lényegét.”- tette hozzá szakmai programjáról beszélve az újraválasztott elnök.

 

***

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) új elnöksége

 

Ifj. Chikán Attila – elnök 
vezérigazgató
ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt.

A közgazdász végzettségű szakember több évtizedes szakmai és vezetői tapasztalattal rendelkezik az energetikai iparágban. Az általa az alapítástól irányított ALTEO Group mára az energetikai iparág egyik meghatározó magyar tulajdonú szereplőjévé nőtte ki magát. A vállalat tevékenységei között megtalálható az energiatermelés, -szolgáltatás és -kereskedelem, megújuló és gázerőművekkel egyaránt rendelkezik, ügyfelei között pedig elsősorban ipari cégek találhatók. 2010 óta van jelen a Budapesti Értéktőzsde kibocsátói között, mára a Prémium kategóriában jegyzik. Az ALTEO az impact investment (gyakorlatilag a pénzügyileg jövedelmező, fenntartható és társadalmilag felelős befektetés szinonimája) stratégia egyik legmeghatározóbb hazai képviselője.

Elkötelezett a fenntarthatóság iránt, a téma véleményvezéreként fenntarthatósági blogot vezet Chikansplanet néven. 2016 óta a BCSDH elnökeként vállal aktívan szerepet a szervezet munkájában. 

Dr. Fábián Ágnes
ügyvezető igazgató
Henkel Magyarország Kft.
Adhesives Technologies üzletág igazgató

1996 óta tagja a Henkel Magyarország Kft. csapatának. A ranglétra több fokát bejárva, 9 évet nemzetközi munkakörben is eltöltve lett a Henkel Adhesive Technologies üzletág vezetője, mely mellett 2011-től tölti be a Henkel Magyarország ügyvezetői posztját is. Pályafutását 1990-ben a Biogal Gyógyszergyár Hélia kozmetikai divízió értékesítési területén kezdte. Majd a Maybeline-nél és a Loctite Magyarországnál dolgozott értékesítési területen, amikor a Henkel felvásárolta a vállalatot. Célja, hogy egyre több vezető ismerje fel, hogy a jó teljesítményhez elengedhetetlen, hogy fenntartóan működjön és az ügyfelei, vásárlói számára több értéket teremtsen. A fenntartható működés ma már olyan elvárás, ami nem lehet és nem is érdemes kikerülni.

 

Gazsi Zoltán
ügyvezető igazgató
Eisberg Hungary Kft.

 2007 óta az Eisberg ügyvezető igazgatója. A gödöllői Agrártudományi Egyetem elvégzése után először a Mezőgazdasági Minősítő Intézetben, majd 14 éven keresztül multinacionális környezetben dolgozott, a Syngenta vállalatnál: az ócsai Kisérleti Állomás vezetése után különböző marketing- és projekt-koordinációs munkákat végzett egyre nagyobb területen, szinte minden földrészt érintve.

Hisz benne, hogy a vezetőknek kiemelt feladata és felelőssége, hogy az általuk vezetett cégek rugalmas alkalmazkodása a változó üzleti környezethez dolgozóik és a természet rendjének maximális tiszteletben tartásával tudjon megvalósulni. A cégeknél látott jó példák hatnak a dolgozók családtagjaira, közvetlen és közvetett környezetükre, mely hatások nélkülözhetetlenek a lényegi társadalmi szintű változások elindításában.

Jamniczky Zsolt
igazgatósági tag
E.ON Hungária Zrt.

2007 óta az E.ON Hungária csoport központi ügyekért felelős igazgatója, 2010-től pedig egyben a vállalat vezérigazgató-helyettese is. Tanulmányait követően a Magyar Országgyűlés külkapcsolati irodájának tanácsadói tisztségét töltötte be.  1996-ban a Reemtsma Hungary debreceni dohánygyár vállalati ügyekért felelős igazgatója lett. Ezt követően a Philip Morris Hungary vállalati ügyekért felelős igazgatója 2005-ig, majd 2006 és 2007 között a Philip Morris International brüsszeli irodájában az EU kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatói posztot töltötte be. Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végezte. Kiemelt érdeklődési területe a vállalati fenntarthatóság ügye, a társadalmi felelősségvállalás a folyamatosan változó gazdasági és társadalmi környezetben és az iparági innováció kérdése.

Magyarország Köztársasági Elnöke 2016-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta Jamniczky Zsoltnak.

Nagy Gréta
ügyvezető igazgató
DANDELION Kft.

Környezetmérnökként végzett a Széchenyi István Egyetemen, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen először környezetmenedzsment szakmérnöki, majd gazdasági elemző és MBA képesítést szerzett.

2006-ban alapította a DANDELION Kft-t, azóta annak ügyvezetője. A cégvezetés mellett is részt vesz szakemberként környezetvédelmi és folyamat-optimalizálási projektekben. Az elmúlt 12 évben kollégáival olyan innovációkat fejlesztettek, mint a vállalati szintű ökológiai lábnyom számítás valamint a jogszabályi megfelelőség önértékelésére kialakított GreenLex® szoftver valamint a dolgozói és szervezeti stressz-szint mérésére alkalmazható WorkStressMeter.

A cégvezetési és tanácsadói tevékenység során az elmúlt közel 20 évben megismert vállalati működésekről és fenntarthatósági gyakorlatokról szerzett tapasztalataival és tudásával szeretné a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért működését az elnökség tagjaként támogatni.

Átadta a Magyarországon elsőként Green Brands elismerést nyert márkáknak a környezeti fenntarthatóságot tanúsító, Green Brands-védjegy kétéves használatára jogosító oklevelet a szervezet magyarországi képviselete. Az Inest is a díjazottak között van.

Wiszkidenszky András, a szervezet regionális igazgatója az eseményen ismertette, hogy a Green Brands mint független nemzetközi márka-marketing szervezet szigorú módszertan szerint értékeli a márkák fenntarthatósági teljesítményét, az értékelést a bécsi székhelyű Sustainable Europe Research Institute végzi.

A minősítést olyan ökológiailag fenntartható cégek, márkák, szolgáltatások és élelmiszerek nyerhetik el, amelyek sikeresen teljesítik a három fázisból álló minősítési folyamatot. A 2011-es indulás óta Európában mintegy 150 védjegyet adtak át– tette hozzá.

A rendezvényen öt cég részesült a védjegy használatára jogosító oklevélben. A Rossmann két saját márkája, továbbá a Frosch és a green care Professional tisztítószer márkái mellett két magyar kkv, a Folprint Zöld Nyomda Kft. és a biztonságos iratmegsemmisítéssel foglalkozó, Inest Nonprofit Kft. kapott elismerést. Emellett bemutatták, a jelenleg minősítési folyamatban résztvevő Radiátor Invest Kft.-t.

Fotó: Green Brands

Wiszkidenszky András az elismerés előnyeit sorolva rámutatott:

zöldnek lenni versenyelőnyt jelent gazdasági szempontból, pozitív visszaigazolás a meglévő ügyfelek körében és segíti az ügyfélkör bővítését, emellett javulhat az általános megítélés a fogyasztók körében.

A kitüntetést többféle kiadványban és rendezvényen is népszerűsíti a szervezet – fűzte hozzá.

Lévai Gábor, a Green Brands Hungary ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy a szervezet az elismerés iránt érdeklődőknek, elsősorban a kkv vezetőknek hat alkalmas műhelymunka programot indít március végén. A képzésen egyebek közt arról lesz szó, hogyan lehet megszólítani a célzott ügyfélkört, hogyan térülnek meg a felelős környezeti beruházások, illetve az üzleti folyamatok hogyan alakíthatók át fenntarthatóbbá.

A Green Brands Magyarországon egy évvel ezelőtt kezdte meg a program előkészítését, a szervezet regionális központja is Budapest, ahonnan képviseli Szlovákiát és Csehországot is.

Forrás: VG.hu

A MOVECO Innovációs Díjjal a MOVECO, amely egy EU Interreg-projekt, 2019 tavaszán első alkalommal fog innovációs díjat adni a körforgásos gazdaságból származó termékeknek és szolgáltatásoknak.

A díj a kreatív és jövő-orientált vállalatoknak lehetőséget ad arra, hogy Ausztriában, Bulgáriában, Horvátországban, Magyarországon, Németországban, Szerbiában, Romániában, Szlovákiában, és Szlovéniában a széles közönség számára bemutassák a termékeiket és szolgáltatásaikat. Arra hívjuk, hogy pályázzon a projektjével!

Pályázni a www.cleantech-cluster.at/moveco oldal online felületén lehet, egy regisztrációt követően.

Kattintson ide, hogy regisztráljon a MOVECO Innovációs Díjra!

A pályázatok elbírálását nemzetközi zsűri végzi, a nyertesek számára a díjátadó 2019. május 14-én lesz Linzben.

A meghírdetés részleteit itt találja.

A Pályázat benyújtásának  menetéről az útmutató innen tölthető le.

A Pályázati tájékoztató pedig innen tölthető le.

A MOVECO várja a pályázatokat!