A rendszerszintű átalakulásokhoz ilyen vezetőkre van szükség – átvették oklevelüket „A jövő vezetői” 2022-es résztvevői

A BCSDH üzleti ebédjén, október 13-án vették át oklevelüket „A jövő vezetői” tehetségprogram 2022-es évfolyamának végzettjei. A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH)  „A jövő vezetői” tehetségprogramjában az idei 35 résztvevővel együtt már több, mint 280 fiatal vezető végzett az eddigi 9 évfolyamon.

“Az elmúlt évek szemléletformáló munkája mára beért, most azonnali cselekvésre és rendszerszintű változásokra van szükség. Az Európában egyedülálló “A jövő vezetői” tehetségprogramunkban most végző  vezetőkre nagy felelősség hárul.” – mondta el Márta Irén a BCSDH igazgatója.

A program során a résztvevők nem csupán elismert szakértőktől, hanem gyakorló vezetőktől tanulhatják az etikus működést, stratégiát, fenntarthatóságot egy sokszínű csoportban, miközben megismerkedhetnek a mentorvállalatokkal. Évfolyamonként közel ötven mentor: vállalatvezető, civil, tudományos és vállalati szakértő segíti, hogy a résztvevők minél több nézőpontból ismerhessék meg az üzleti szféra lehetőségeit.

A kilencedik évfolyam résztvevői, az előző évfolyamokhoz hasonlóan, a BCSDH tagvállalatainak különböző szakterületekről  érkező fiatal vezetőiből kerültek ki. Az idei év is még virtuális térben indult de a járvány enyhülésének köszönhetően a tavasztól már hibrid majd teljesen élő formában került megrendezésre.

„Számos új és már megszokott hazai és nemzetközi szaktekintélytől kaphattak információt első kézből a résztvevők a fenntarthatóságról és a fenntartható vállalati működés aktuális kihívásairól. Előadónk volt többek között Julian Hill-Landort (WBCSD), Prof. Dr. Ürge-Vorsatz Diána (IPCC), Dr. Bartus Gábor (NFFT)  is virtuális előadás vagy élő beszélgetés keretében.
A körforgásos gazdasághoz kötődő  projektmunkák pedig több olyan megoldás is hoztak, amelyek a tagvállalatink számára is alkalmazható új gyakorlat lehetőségét rejtik magukban.”
 -mondta Szederkényi Zita, a program vezetője.

A napok során a BCSDH „A vállalati fenntarthatóság komplex értelmezése” vezetői ajánlásának egy-egy pontját, annak elméleti hátterét és vállalati gyakorlatát járják körbe (Stratégiai megközelítés, Felelős vállalatirányítás, Alapértékek tisztelete, Környezeti felelősségvállalás, Partnerség az érintett és érdekelt felekkel, Etikus és Átlátható működés, illetve immár 3 éve bevezetett a Fenntartható termékek, szolgáltatások és innováció). A 2022-es évfolyam 35 végzőse a BCSDH üzleti ebédjén, október 13-án vehette át oklevelét. Az idén végzettekkel együtt, már 9 évfolyamot és több, mint 280 fiatal vezetőt foglal magába „A jövő vezetői” tehetségprogram Alumni szervezete.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?