Kutatási eredmények első kézből, hiánypótló útikalauz vállalatoknak, üzleti gyakorlatok összegyűjtése – Race to Zero munkacsoport

A fenti témákról mind beszéltünk az április 13-i Race to Zero munkacsoport-ülésen, ahol a résztvevők Nagy Andrea, a BCSDH szakmai projektvezetőjének előadásából első kézből megtudhatták, hogy a fenntarthatósági érettségi felmérés alapján miként állnak a tagvállalatok a biodiverzitás és a klímasemleges működés területén. A felmérést az IFUA Horváth & Partners tagvállalatunk szakmai segítségével valósítottuk meg, és hamarosan egészében is bemutatásra kerül sok izgalmas információval.

Emellett lehetőség nyílt – még megjelenés előtt! – megismerni a magyar piacon hiánypótló, természetalapú karbonsemlegesítés „útikalauzt” vállalatoknak, amelyet tagvállalatunk, a Magyar Nemzeti Bank jelentet meg nyár elején, és egy munkacsoportunk lassan egy éve dolgozik ennek előkészítésén. Az útikalauz és a téma részleteit a Magyar Nemzeti Bank vezető elemzője és a kiadvány szerkesztője, Kruppa Márton osztotta meg az érdeklődőkkel.

A cselekvés jegyében pedig arról is egyeztettünk, hogy miként gyűjtsük hatékonyan a már megvalósult üzleti megoldásokat, amelyek valódi segítséget jelenthetnek a tagvállalatoknak és hozzájárulnak a rendszerszintű átalakuláshoz.

Köszönjük Race to Zero programunk 2023-as támogatóinak: