Márta Irén, a BCSDH képviseletében tagja az EU Másfélfokos életmód kutatási projekt Tanácsadó Testületének

Az EU Másfélfokos életmód projekt célja, hogy előmozdítsa a másfélfokos életmód elterjedését és segítse a 1,5°C-os cél által megkövetelt átalakulásokat. Ennek részeként a projekt az életmódban, egyéni és háztartási szinten történő változtatásokra, és az ezeket elősegítő strukturális változásokra is fókuszál. A szükséges strukturális változtatások fontos része a másfélfokos életmóddal kompatibilis üzleti modellek kidolgozása és gyakorlatba ültetése is, a projekt számára különösen fontos Márta Irén és a BCSDH tapasztalata.

Ezért a projekt konzorciuma örömmel vette, hogy Irén személyesen is részt tudott venni a 2022 novemberében megrendezett projekt találkozón. Ide Irén, a magyar projekt partner GreenDependent Intézet képviselői a projekt szellemiségének megfelelően vonattal utaztak, így is hozzájárulva a másfélfokos életmód megvalósításához.

A projekt keretében a GreenDependent Intézet magyar Másfélfokos Szakmai Műhelyt is szervezett december 1-jén, hogy a különböző szektorok  – úgy mint az önkormányzati és nemzeti döntéshozatal, kutatás, szakmai non-profit szervezetek, média és üzleti élet – közötti párbeszéd a témában hatékonyabb lehessen. Márta Irén itt is képviselte a BCSDH-t és az üzleti szférát, és értékes hozzászólásokkal gazdagította a Műhely munkáját.

fotók forrása: Greendependent

További információk a projektről (angol és magyar nyelven):

https://onepointfivelifestyles.eu/

https://masfelfokoseletmod.hu/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?