Net Zero Ambitions Forum – Úton a Net Zero felé – Hol tartunk most?

Businesses for Net Zero:

Úton a Net Zero felé – hol tartunk most?

Kutatási eredmények bemutatása

Vállalatvezetőknek és fenntarthatósági menedzsereknek

Csatlakozzon hozzánk március 23-án, 15:00-tól, a Microsoft Teams-en

Az eseményen bemutatjuk a Deloitte támogatásával készült Race to Zero helyzetfelmérő kutatásunk eredményét, valamint bemutatásra kerülnek a hazai vállalatok 2050-es nettó zéró kibocsátási céljainak eléréséhez bevezetett gyakorlatok.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ha cégvezetőként szeretne regisztrálni, kérjük írjon emailt az ivett.takacs@bcsdh.hu email címre.

A Race to Zero az ENSZ által vezetett, zéró szén-dioxid-kibocsátású világért folyó kampány. Összesen 1128 vállalat, köztük a Facebook, a Tesco, a LafargeHolcim és a Magyar Telekom, valamint a 45 legnagyobb befektető cég már csatlakozott a globális Race to Zero kampányhoz több mint 450 város és 550 egyetem mellett. A Párizsi Megállapodásnak és a 2021 novemberi glasgow-i COP26 előkészítésének megfelelően bármilyen méretű és bármilyen ágazatban működő vállalkozásoknak egyértelmű szerepe van az éghajlatváltozással kapcsolatos fellépésben.

Az elkövetkező években a piac összes szektora átalakuláson megy majd keresztül, mivel az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés már folyamatban van. A Race to Zero célkitűzéseinek vállalása azáltal, hogy vezető szerepet játszik az innovációban és az átalakulásban, szintén elősegíti az üzleti vállalkozások védelmét és növekedését, csökkenti költségeit, javítja a befektetői tőkéhez való hozzáférést, biztosítja az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának korlátozására vonatkozó politikák és előírásokon túlmutató tevékenységeket, növeli vállalkozásának felkészültségét a külső behatásokra.

A Race to Zero kampánnyal kapcsolatos további információkért keresse fel a kampány globális webhelyét, amely információkat nyújt a kampányhoz való csatlakozási lehetőségekről, beleértve a Science Based Targets kezdeményezést és a SME Climate Hub-ot.

Agenda:

15.00Köszöntő beszéd – Ifj. Attila Chikán,  Elnök, BCSDH
15:03Nyitó gondolatok – Paul Fox, Brit nagykövet
15:06Towards net zero – felmérés eredménye – Márta Irén , Igazgató, BCSDH,  Lukács Ákos, Head of Sustainability and Climate Change service line, Deloitte Zrt.
15:26Üzleti megoldások

Daikin Hungary Kft. – Zuggó Balázs , ügyvezető igazgató

E.ON Hungária Zrt. – Jamniczky Zsolt , igazgatósági tag

Grundfos Magyarország Kft. –  Szundy Olivér, ügyvezető igazgató

Nestlé Hungária Kft. – Noszek Péter , ügyvezető igazgató

K&H Bank Zrt. –Suba Levente , Business Banking Network Development vezető

LeasePlan Hungária Zrt. – Pesti Tímea , CEO

Sió-Eckes Kft. – Kovács Ágnes , Chief Marketing & Innovation Officer Executive Board Member

15:55Zárás

Az esemény nyelve angol, tolmácsolás nélkül.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?