Recsetár-Maioli Kinga a BCSDH új szakmai vezetője

Recsetár-Maioli Kinga tölti be a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szakmai vezetői pozícióját 2021. október 1-től.

Az új szakmai vezető munkájának fókuszában a WBCSD által megújított Vision 2050 program áll, a szavak után elérkezett a gyors cselekvés ideje. A Vision 2020 során számos jógyakorlat indult útjának, célok fogalmazódtak meg, de a változás sebessége elmarad a globális trendek alakulásától (népességnövekedés, fokozatosan romló ökoszisztémák, éghajlatváltozás, stb.).

Recsetár-Maioli Kinga 10 év multinacionális és 6 év regionális, illetve globális vezetői tapasztalattal a háta mögött döntött úgy, hogy a „mellékállását” helyezi előtérbe. Miközben vezetői feladatai során a lean transzformációra, automatizációra és magas szintű operációra helyezte a hangsúlyt, mellette Kelet-Európai Önkéntességi, illetve később fenntarthatósági vezetői funkciókat is ellátott. A civil szféra sem áll távol tőle, önkéntességi vezetőként számos projekt során dolgozott együtt szervezetek képviselőivel, elkötelezett a pro bono önkéntesség elterjesztése és vállalati kultúrába való integrálása mellett. Számos nemzetközi konferencián képviselte a GE kelet európai régióját a témában, illetve szerzett szakmai elismerést a vállalat számára.

Az új szakmai vezető feladatai közé tartozik a Vision 2050 magyarországi adaptálásán túl, az Action2030 program stratégia felülvizsgálata, konkrét akciók és ajánlások kidolgozása, a Race to Zero és ESG programok szakmai vezetése a BCSDH részéről és az ezekhez kapcsolódó szakmai munkacsoportok koordinálása.

Recsetár-Maioli Kinga elsődleges célja, hogy programok során a hangsúlyt áthelyezze az elméleti gondolkodásról a tettek mezejére, egy átlátható, mérhető és könnyen replikálható formában.

Továbbá fontos feladatának tartja az egyéni szemléletformálást, a személyes megélést és tapasztalást. Hiszi, hogy a felelősséget nem lehet csupán a vállalatokra vagy kormányzatokra hárítani, hiszen ezek a szervezetek is egyénekből állnak, a változáshoz így elengedhetetlen a személyes fejlődés és elköteleződés.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?