Átadták a 2023-as Fenntartható jövőért díjakat – elismerték az év legkiemelkedőbb fenntartható vállalati és vezetői teljesítményeit

Minden eddiginél nagyobb számú kiemelkedő pályázat érkezett a 2023-as Fenntartható jövőért díjra. A Fenntartható Fejlődési Célok elérése és a rendszerszintű változások érdekében végzett kiemelkedő vállalati és vezetői teljesítmény elismerésére született díjat – a szakmai zsűri döntése alapján – az egyes vállalati kategóriákban az IKEA, a Nestlé, a Graphisoft Park, az Opten és a Generali Biztosító nyerte. Báthory Balázs (Market Építő Zrt.) érdemelte ki a Változásvezető, Koncsikné Káli Andrea (BDL-Pureco Cégcsoport) és Schubauer Krisztina (EXIM Magyarország) pedig a Vezető nő díjat. A díjak ünnepélyes átadására a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) október 12-i üzleti ebédjén került sor.

Márta Irén, a BCSDH igazgatója, a szakmai zsűri tagjaként kifejtette: „A 2023-ban hetedik alkalommal meghirdetett Fenntartható jövőért díjra kiemelkedő számú pályázat érkezett. Az üzleti és a minket körülvevő világ gyorsan változik, folyamatos kihívások elé állítja a vállalatokat. Ez még inkább a gyors cselekvésre, a rendszereink fenntarthatóbbá történő átalakítására kell, hogy ösztönözzön bennünket. A Fenntartható jövőért díj együtt fejlődik az üzleti környezet változásával, reagál az aktuális kihívásokra. A díjat ebben az évben azokra a területekre összpontosítva hirdettük meg, ahol a rendszerek átalakítására a legnagyobb hatása van a vállalatoknak. A pályázatokat olvasva jó látni, hogy egyre több a valódi változást hozó megoldás, a fenntarthatóságot működésébe beépítő vállalat.”

A Dr. Bartus Gábor, Krizsó Szilvia, Márta Irén, Salgó István és Prof. Dr. Ürge-Vorsatz Diána alkotta 5 tagú szakmai zsűri választotta ki a díjazottakat.

A VÁLTOZÁSVEZETŐ DÍJ:

Báthory Balázs
Innovációkért és stratégiai fejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettes
Market Építő Zrt.

Báthory Balázs innovatív, jövőt formáló, vizionárius vezető, aki az építési szektor fenntarthatóbbá tételén túl számos társadalmi ügy megoldásában is kiemelt szerepet vállal.

Báthory Balázs távolléte miatt virtuálisan tudta „átvenni” a díjat.

 

VEZETŐ NŐ DÍJ:

 Koncsikné Káli Andrea
Kommunikációs vezető, ESG vezető koordinátor
BDL-Pureco Cégcsoport

Elkötelezett, tudatos, felelős vezető, aki fontos szerepet tölt be a víz értékének megteremtése és a fenntartható települési vízgazdálkodás területén is.

.

 

Schubauer Krisztina
HR, Marketing és kommunikációs ügyvezető igazgató
EXIM Magyarország

Motiváló, értékteremtő vezető, aki innovatív hozzáállásával sokat tesz a fenntartható munkahelyi kultúra megteremtéséért vállalati és egyéb pozícióiban is.

 

 

ÜZLETI MEGOLDÁS DÍJ:

Körforgásos gazdaság kategória:

 

IKEA Lakberendezési Kft. – Bútorok második élete

IKEA a saját termékei életciklusának élenjáró növelésével hatékonyan járul hozzá a körforgásos gazdaság megvalósításához

A díjat Bálint Attila az IKEA Fenntarthatósági vezetője vette át

 

 

 

Klímavédelem és adaptáció kategória

Nestlé Hungária – Talajmegújító mezőgazdaság projekt

A Nestlé regeneratív mezőgazdasági programja a szektor teljes megújulásának motorja a kritikusnak számító biodiverzitás megőrzése, hazai helyreállítása, és klímaadaptáció érdekében.

A díjat  Hőgyész Anna, a Nestlé fenntarthatósági vezetője és Dr. Tompa Gábor vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgató vette át. 

 

 

Biodiverzitás helyreállítása kategória

Graphisoft Park SE – természetközeli irodapark

Aki hosszú távú, barnamezős fejlesztés során, a biodiverzitás helyreállításával minőségi, természetközeli irodaparkot hozott létre városi környezetben.

 

A díjat Kocsány János vezérigazgató vette át.

 

 

A vállalati transzformáció elősegítése kategória

OPTEN Informatikai Kft.  – ESG szolgáltatás kkv-knak

Az Opten saját fejlesztésű ESG önértékelő eszköze a hazai kis- és középvállalkozások fenntarthatósági, stratégiai átalakulását segíti elő.

A díjat Dr. Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató és Ferenczi Gergely céginformációs üzletág igazgató vette át.

 

 

A VÁLLALATI TRANSZFORMÁCIÓ DÍJ:

 

Generali Biztosító Zrt.

Aki a jövőbe való tudatos befektetésként tekint a fenntarthatóság érdekében megvalósított vállalati transzformációra.

.

A díjat  Orosz Dániel Imre, a Stratégiai menedzsment terület vezetője vette át.

 

 

A díj idei főtámogatói: Essity, SPAR, a Vezető nő kategória támogatója: McDonald’s voltak.

 GRATULÁLUNK!