„Borzasztóan szeresd, amit csinálsz és mindig ott legyél jelen, ahol éppen vagy” – Megtartottuk az idei harmadik Alumni találkozónkat

Hogyan takaríthat meg egy új vállalkozás közel 1000 tonna CO2 ekvivalenst? Mi a szerepe a légylárváknak a fenntarthatóságban? Hogyan lehet egy flottakezelő vállalat fenntartható? Első női vezetőként hogyan taposhatod ki az ösvényt? Hogyan lehetsz sikeres vezető és szülő is egyszerre? „A jövő vezetői” tehetségprogram Alumni programjának idei harmadik találkozóját október  20-án tartottuk online.

Márta Irén, a BCSDH igazgatója köszöntőjében kiemelte a közös élmények, közösség formálásához tartozó rendszeres találkozók fontosságát. „A jövő vezetői” tehetségprogram is hamarosan egy generációváltás szakaszába érkezik, ahol a jövő vezetői már a jelen vezetőivé váltak.

Bori Máté, az Alumni vezetőség elnöke és a LeasePlan Biztosítási és szerviz menedzsere összefoglalta a vezetőség második féléves munkáját, kiemelte a résztvevők és a delegáló vezetők számára szóló elkészült ajánlásokat és az Alumni vizibilitásának növelését. Ha te is szívesen bemutatnád fenntarthatósági projektedet, munkádat, kérjük jelezd évfolyamod vezetőjének vagy Szederkényi Zitának (zita.szederkenyi@bcsdh.hu).

Percze Rajmond, „A jövő vezetői” tehetségprogram 2020-as évfolyamának végzettje és Agroloop vezérigazgatója bemutatta a startup-ként indult vállalkozását. Innovatív és fenntartható megoldásokat hoznak a takarmányozás- és műtrágyaiparba, úgy, hogy rovarok tenyésztésével újrahasznosítja a fogyasztás előtti szerves élelmiszer-hulladékot évente közel 1000 tonna CO2 ekvivalenst spórolnak meg az hagyományos komposztáláshoz képest.

Az estét záró vezető interjún Pesti Tímea a LeasePlan Hungária Zrt. ügyvezető igazgatója volt a vendégünk. Tímea a 2017-ben alapított Év Menedzsere Kék Innovációs díjat elsőként kapta meg a Menedzserek Országos Szövetségétől, az elektromobilitásban felvállalt szerepének köszönhetően. A Magyar Lízingszövetség elnökségének tagja, valamint a Magyar Elektromobilitás Szövetség elnökségi tagja. A Csodalámpa alapítvány jótékonysági nagykövete. Az aktív beszélgetés során a (női) vezetői szerepek kérdéskörét boncolgattuk. Hogyan találjuk meg a munka és magánélet közötti egyensúlyt? Tímea kiemelte a saját feltöltődés, a jelenlét és a feladat, munka szeretetének fontosságát a kiegyensúlyozott és fenntartható élethez, mind egyéni mind vállalati szinten. Mesélt törekvéseikről, kihívásaikról és partnereikkel való együttműködéseikről az elektromos autók flottába való bevezetése során. Egyik partnerüknél például a magyar leányvállalat úttörő szerepet vállalt a cégcsoporton belül első zöld flotta bevezetésében.

Köszönjük az Alumni szponzorainak!