Elérhetővé váltak a LIFE Clima projekt „Éghajlatváltozás mérséklése és alkalmazkodás” alprogram pályázati felhívásai

Elérhetővé váltak a LIFE Clima projekt „Éghajlatváltozás mérséklése és alkalmazkodás” alprogram pályázati felhívásai. A felhívások – projekttípusonként – az alábbi linkeken érhetők el:

  • Hagyományos éghajlat-politikai projektek: LINK
  • Stratégiai Integrált Projektek: LINK
  • Technikai segítségnyújtási projektek: LINK

A teljes hagyományos éghajlat-politikai pályázati keret a 2021. évben 69 millió euró, amelyből várhatóan legalább 35 új LIFE CLIMA projekt társfinanszírozása valósulhat meg. A hagyományos pályázati keretösszegek és várható átlagos projektméretek az egyes kiemelt területek vonatkozásában az alábbiak:

Kiemelt területTeljes keretösszeg 2021-benÁtlagos projektméretTámogatható pályázatok száma a 2021-es felhívás alatt (becslés)
Éghajlatváltozás mérséklése (Climate Change Mitigation, CCM)30,5 millió EUR1-5 millió EUR15
Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz (Climate Change Adaptation, CCA)30,5 millió EUR1-5 millió EUR15
Éghajlat-politikai irányítás és tájékoztatás (Climate Governance and Information, GIC)8 millió EUR0,7-2 millió EUR5

Tekintettel arra, hogy az idei uniós szintű infónap elhalasztásra került, az Európai Bizottság az idei évben több angol nyelvű tájékoztató anyagot is összeállított a pályázók érdeklődők számára, amelyek az alábbi linkeken elérhetőek:

  • Tájékoztató videó a felhívásról – éghajlat-politika
  • Tájékoztató prezentáció a felhívásról – éghajlat-politika
  • LIFE CLIMA pályázatok az Európai Unió klímapolitikájának kontextusában

A magyarországi nemzeti információs nap megtartásával kapcsolatban jelenleg még zajlanak az egyeztetések a nemzeti kapcsolattartók között, mindenesetre a közeljövőben több hazai rendezvényen is tervezzük a LIFE pályázati felhívások magyar nyelvű ismertetését. Ezen kívül rövidesen megküldjük Önöknek ebben a körben a magyar nyelvű „LIFE CLIMA Kisokos 2021” című ismertetőnket, benne az idei felhívással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal, újdonságokkal.

2021. augusztus 1-jétől az „Éghajlatváltozás mérséklése és alkalmazkodás” alprogram új nemzeti kapcsolattartója Sánta Csilla:

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?